Skip to main content.

Alain Destexhe, "We hebben nood aan een revolutie" (29-08-05)


"Om de problemen van Wallonië aan te pakken, moet je raken aan het hart van de macht van de PS. Neem de publieke sector.
In al die overheidsorganisaties zijn er postjes te verdelen. In Henegouwen alleen heb je meer dan 1.000 bestuursmandaten in intercommunales. Meer dan de helft is ingevuld door socialisten. Dat zijn 500 mensen die een rechtstreeks belang hebben bij het instandhouden van het systeem. Op het vlak van de arbeidsmarkt is het probleem de hechte band tussen de socialistische vakbond FGTB en de PS. De voorzitter van de vakbond zetelt in het directiecomité van de PS. Nergens ter wereld zie je dat nog. Heel die vakbondscultuur speelt Wallonië parten.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-08-05 om 22:51:00 - - item printen - item mailen

Darwin en de dames, door Griet Vandermassen (28-08-05)


"Het moderne darwinisme biedt ook een realistische kijk op het streven naar idealistische, absolute gelijkheid. Dat streven is noodzakelijk, maar het is mensen onrecht aandoen als je daarbij geen rekening houdt met hun typische voorkeuren en neigingen.

Sommige feministen vinden het een zwaktebod wanneer vrouwen hun carrière in de koelkast stoppen om bij hun gezin te zijn. "Dat is toegeven aan de mannenmaatschappij", klinkt het dan. Maar niet alle ongelijkheid is te wijten aan sociale conditionering of onderdrukking. We aanvaarden maar beter dat mannen en vrouwen verschillen. Dan pas kunnen we renzen tussen carrière en kinderen doorbreken en vrouwen toestaan zowel waarde te hechten aan beide.

Je kunt niet alle kansen voor alle mensen gelijk maken. Je kunt wel mensen de keuzes bieden die hun de maximale vrijheid geven om te worden wat ze willen zijn."

(Ego, bijlage bij De Morgen van 27.08.2005) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-08-05 om 22:41:00 - - item printen - item mailen

De demagogie van Olivier Maingain (27-08-05)


De tweelingbroer van Dewinter ?

Olivier Maingain, voorzitter van het FDF, Brusselaar van het soort dat elke dag zijn Vlaming als ontbijt verorbert, doet het weer.

De man is het prototype van de generatie van Franstalige politici die met kop en staart verantwoordelijk zijn voor de lethargie in het Franstalige landsgedeelte. Alles wat verkeerd gaat is namelijk de schuld van les Flamands.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-08-05 om 21:49:27 - - item printen - item mailen

Help, de buurt wordt hip (25-08-05)


De fontein op de Oude Graanmarkt

Onlangs las ik met ongeloof een reactie van LVB op mijn weblog over verzuurde socialisten. Ik vond de reactie nogal off-topic.

Een beetje later had ik de gelegenheid om even off-topic te reageren op een posting op Luc zijn weblog. Ik geef toe, grootmoedig is anders.Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-08-05 om 23:16:08 - - item printen - item mailen

Over normen en waarden (25-08-05)


"(...)Een belangrijke vraag is deze: hoe is het mogelijk dat een substantieel deel van de Amerikaanse bevolking voor een president stemt wiens beleid hen onweerlegbaar armer maakt? Het antwoord, zo stelt professor George Lakoff, is dat mensen niet noodzakelijk voor hun eigen socio-economische belang kiezen. Ze kiezen op basis van waarden, op basis van hun eigen identiteit. En zo kan het dat een onderwerp als abortus - waar het grootste deel van het electoraat nooit rechtstreeks mee te maken krijgt - de Amerikaanse politiek beheerst.(...)

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-08-05 om 00:16:43 - - item printen - item mailen

Ruzie bij de Franse socialisten (24-08-05)


Voor wie denkt dat alleen de VLD wel eens in een spagaathouding terechtkomt : ook bij de Franse socialisten zitten ze met een probleem. Tussen de sociaal-democratische leiding, die "hooguit minimale linksheid promoot en daarbij nog eens stilte in de rangen promoot" enerzijds en de "pseudo-marxisten met hun verkreukelde utopieën" anderzijds.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-08-05 om 23:58:01 - - item printen - item mailen

Leuke nick op Msn gezien (24-08-05)


"The light at the end of the tunnel is a train"

(All credits to Dirk Kusters) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-08-05 om 22:29:59 - - item printen - item mailen

Gelezen op het support-forum van Nucleus (*) (24-08-05)


"I wish my motherboard would find a fatherboard so I could have anotherboard"

(*) Nucleus is het cms-programma van dit weblog. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-08-05 om 00:01:00 - - item printen - item mailen

Linkdump - Kiespotentieel van uiterst rechts (23-08-05)


Het concept van een linkdump is iets wat echt nog ontbreekt op dit blog.

In afwachting :

Weblog Chris Demeyere.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-08-05 om 21:11:24 - - item printen - item mailen

Do the Google Talk (23-08-05)


Onder andere ZDNet en De Standaard berichten vandaag over de plannen van Google om een Instant Messaging product te lanceren. De Standaard haalt blijkbaar de mosterd bij de Los Angeles Times, en ZDNet verwijst onder andere naar Om Malik's Broadband Log.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-08-05 om 20:24:27 - - item printen - item mailen

Geert Lambert betrapt op vandalisme (22-08-05)


Geert Lambert gooit zijn volle gewicht in de strijd met een strandpaal
Het vandalisme neemt onrustwekkende proporties aan nu zelfs onze politici pogingen doen om strandsignalisatie omver te duwen.

Op deze foto ziet u Spirit-voorzitter en zwaargewicht Geert Lambert in een gevecht met een strandpaal. Bemerkt hoe rond de weerloze paal al wat zand is weggehaald. Geert Lambert heeft het naar verluidt overleefd, we vrezen dus het ergste voor de strandpaal.

(Foto De Morgen) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-08-05 om 19:25:13 - - item printen - item mailen

Komkommertuyd, maar gelukkig is er nog Landuyt. (22-08-05)


Ik heb niet geteld hoeveel keer hij in de vakantiemaanden in het nieuws is geweest maar het zal wel minstens éénmaal per week geweest zijn.

Zo een hard werkend minister hebben we in lang niet meer gezien. Van zuchten over het geërfde Sabena-dossier over nieuwe verkeerswet naar autokeuring.

De Tijd brengt vandaag zijn vakantionele lijdensweg in een paginabreed en even hoog interview. Een mens zou voor minder zijn congé laten staan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-08-05 om 19:24:04 - - item printen - item mailen

RSS-feeds en enkele andere nieuwigheden (21-08-05)


Voortaan vindt u links onderaan de items van het snelnieuws van De Standaard en de artikels en persmededelingen van Politics.be.

Als u naar de gedetailleerde berichtenpagina gaat kan u ook kiezen voor een printervriendelijke versie.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-08-05 om 16:51:51 - - item printen - item mailen

Paul-Henry Gendebien over België (20-08-05)


Paul-Henry Gendebien, bet-achter kleinzoon van Alexandre Gendebien
"Weet je, ik snap niet waarom er zo dramatisch wordt gedaan over een scheiding. Niks zo zielig als een koppel dat tegen zijn zin blijft samen wonen, ja toch? De oplossing ligt voor de hand.

Vlaanderen is perfect leefbaar als onafhankelijke staat. Wallonië kan niet zelfstandig overleven, aansluiting bij Frankrijk is voor ons de enige oplossing.

Het is toch goed leven in België, hoor je dan vaak. Maar wist je dat het Waalse levensniveau 15 procent onder het Europese gemiddelde ligt? In Henegouwen is het verschil zelfs 25 procent, een stuk slechter dan de armste streek van Frankrijk. Zo zie je maar, Wallonië heeft niet veel te verliezen bij het einde van België (...)"

Paul-Henry Gendebien, notoir rattachist, geïnterviewd in De Morgen van 16 juli 2005.

(Een nuchter commentaar hierop bij I am no name) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-08-05 om 18:48:00 - - item printen - item mailen

Nieuwe server (18-08-05)


Het is gebeurd, we zitten op een nieuwe server. Met mijn welgemeende dank voor de ondersteuning van Luc Van Braekel.

Met wat meer beveiliging maar daarover geen details natuurlijk. Behalve : wie een reactie laat zal iets méér moeten typen, net zoals iemand die een domeinnaam opvraagt bij dns.be. Om zeker te zijn dat de reacties van mensen komen en niet van machines.

Ik plan nog wel enkele veranderingen. Vooreerst is de fotopagina aangevuld met enkele fotos van 2005. Geen grote fotografie. Gewoon leuk. Laat de beelden voor zich spreken, dat is wat ik nastreef.

De tekst over kennismanagement zit ook in de pipeline, want hetgeen er nu staat .... Ik weet het. Binnenkort een klaar en duidelijke uitleg wat dit modewoord nu ècht betekent.

Ook de site met de links wordt binnenkort afgewerkt.

De webcam zal ik (behoudens massal protest op dit forum) verwijderen. 't is een leuk speeltje, maar je moet er aan denken hem in te schakelen ..

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-08-05 om 12:52:39 - - item printen - item mailen

Discovery veilig geland (10-08-05)


http://www.politics.be/cartoons/view/2390.jpg ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-08-05 om 15:32:43 - - item printen - item mailen