Skip to main content.

Burgerrechtenorganisatie start campagne tegen RIAA (30-06-03)


"De dinosaurussen van de platenindustrie hebben alle contact met de realiteit verloren"

Het besluit van de muziekindustrie om particulieren aan te klagen voor het aanbieden van illegale muziekbestanden via P2P-applicaties, ontlokt een heftige reactie van de burgerrechtenorganisatie EFF. De Electronic Frontier Foundation roept nu burgers op om en masse politici aan te schrijven. "Op een moment dat meer Amerikanen ruilsoftware gebruikten dan er stemden op president Bush, zijn meer processen niet het antwoord. Wij vragen dat het Congres onmiddellijk hoorzittingen organiseert om alternatieven te zoeken voor de rechtszaakstrategie van de Recording Industry Association of America tegen het Amerikaanse publiek."
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-06-03 om 21:54:06 - - item printen - item mailen

EU stelt stemming over softwarepatenten uit (30-06-03)


Voorstel kan doodsteek zijn voor kleine ontwikkelaars

Het Europees Parlement heeft een stemming over een controversieel wetsvoorstel op het gebied van softwarepatenten uitgesteld tot september. Er is veel kritiek op het voorstel dat volgens sommige parlementsleden de doodsteek kan worden voor kleine softwareontwikkelaars en ontwikkelaars van open bron-software.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-06-03 om 21:50:57 - - item printen - item mailen

WebWereld: 'Wifi kampt met gebrek aan hotspots' (30-06-03)


WebWereld: 'Wifi kampt met gebrek aan hotspots' ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-06-03 om 12:01:43 - - item printen - item mailen

Nieuwe wet op innen van schulden in werking op 1 juli (30-06-03)


BRUSSEL (belga) - De nieuwe wet op het innen van schulden treedt op 1 juli in werking. Dat kondigde de aftredende minister van Economie, Charles Picqué, vrijdag aan. De wet garandeert onder meer de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de schuldenaars. Ze omschrijft het kader waarbinnen invorderingen kunnen gebeuren en regelt de activiteiten van incassobureaus.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-06-03 om 07:20:52 - - item printen - item mailen

Microsoft moet Java niet opnemen in Windows (30-06-03)


Hof van beroep geeft Amerikaanse softwarereus gelijk.

(tijd) - Microsoft hoeft de Java-software van zijn rivaal Sun Microsystems niet op te nemen in zijn besturingssysteem Windows. Dat besliste het hof van beroep in Richmond. Een rechtbank in eerste aanleg had eerder gevonnist dat het Amerikaanse softwarehuis Java wél moest omhelzen. Het arrest is een belangrijke overwinning voor Microsoft, dat probeert zijn juridische problemen van zich af te schudden.

(tijd 28.06.2003) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-06-03 om 07:19:36 - - item printen - item mailen

Dreigement verhuizing Navo meer dan bluf (28-06-03)


De Standaard vandaag ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-06-03 om 17:00:36 - - item printen - item mailen

Advocaten mogen niet langer in toga op TV (25-06-03)


En ook niet op de radio of in de krant.

"De advocaat staat geen interviews toe in toga. Hij staat evenmin interviews toe in een gerechtsgebouw, tenzij in een daartoe bestemd perslokaal"

Dit is het artikel 1.8 van het nieuwe Reglement Advocaat en Media, dat begin deze maand is goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Orde van Vlaamse balies en op 11 juni is meegedeeld aan de Procureur-Generaal bij het Hof van Cassatie. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-06-03 om 14:04:37 - - item printen - item mailen

EU werkt aan paspoort met fysieke informatie (24-06-03)


BRUSSEL -- Eind 2004 moeten de inwoners van de 15 EU-landen hun internationaal paspoort ruilen voor een nieuw exemplaar, dat vingerafdrukken en een scan van de iris zal bevatten. Bedoeling is vervalsingen te bemoeilijken.

(Bron : De Standaard vandaag) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-06-03 om 14:20:04 - - item printen - item mailen

"Confrater, hoe lang gaat u pleiten ?" (24-06-03)


Zowel de Standaard als De Tijd brengen vandaag het nieuws dat een protocol is afgesloten tussen de magistraten en advocaten ressorterend onder het rechtsgebied van het Hof van Beroep te Brussel.

Het doel van het protocol is de gerechtelijke achterstand te bestrijden voor zover zij te wijten is aan de gedragingen van de gedingvoerende partijen. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-06-03 om 14:16:50 - - item printen - item mailen

Rechtbank verwerpt eisen privé-aandeelhouders NBB (24-06-03)


Bodemprocedure moet later definitief vonnis opleveren.

(tijd) - De Brusselse rechtbank van koophandel heeft in kort geding de eisen van een groep minderheidsaandeelhouders van de Nationale Bank (NBB) verworpen. Zij zegt dat het gerecht later in een bodemprocedure een oordeel moet vellen over de eisen van de privé-aandeelhouders. Het vonnis deed de beurskoers van het aandeel Nationale Bank met 6,8 procent dalen tot 3.625 euro.

Vervolg artikel op voorpagina De Tijd vandaag

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-06-03 om 14:12:40 - - item printen - item mailen

Microsoft bemoeit zich met weblogs werknemers (24-06-03)


Angst voor informatielekken

Microsoft is binnen het bedrijf gestart met een discussie over weblogs van werknemers. De softwarereus is bang dat gevoelige informatie over Microsoft zo op straat komt te liggen, maar verbiedt het hebben van een weblog voorlopig niet.

Bron en vervolg van artikel : ZDNet. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-06-03 om 14:09:40 - - item printen - item mailen

Google koopt weblogdienst Blogger (24-06-03)


Weblogs gaan grotere rol spelen binnen zoekmachine
Google, de beheerder van de populairste zoekmachine op het Internet, koopt het bekendste weblogbedrijf van het Internet, Pyra Labs, en maker van onder meer weblogdienst Blogger. Met Blogger is het mogelijk om binnen enkele minuten gratis een eigen weblog op te zetten.

Bron en vervolg van artikel te lezen op ZDNet ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-06-03 om 14:07:11 - - item printen - item mailen

De slag om België (23-06-03)


Grote éénstemmigheid bij de perscommentatoren vandaag over de bijsturing van de genocidewet. De weinige dissonante stemmen zijn daardoor alleen al het lezen waard. Zoals die van Rik Coolsaet in De Standaard vandaag, voor geregistreerde lezers hier, voor andere in de krantenwinkel. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-06-03 om 07:40:51 - - item printen - item mailen

België, Louis Michel en Dirk Van der Maelen plat op hun buik (22-06-03)


Vandaag hebben de regeringsonderhandelaars een akkoord bereikt over de aanpassing van de genocidewet waar volgens diverse verklaringen tot vrijdag laatstleden geen meerderheid was voor te vinden in het parlement.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-06-03 om 14:40:01 - - item printen - item mailen

New York Times vandaag over de EG naar aanleiding van de top in Porto Carras, Griekenland (22-06-03)


"It is not just a trading bloc, and it is not just a project in the promotion of democracy. It is, increasingly, a Rorschach test, with no two countries and no two European politicians seeing the same contours and nuances when they ponder it". Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-06-03 om 14:05:18 - - item printen - item mailen

Stefaan Huysentruyt in de Tijd van vandaag : (20-06-03)


Paars-groen heeft op een gewetensvolle manier aan internationale politiek willen doen. Op zich is dat eerbiedwaardig. Maar het heeft dat op een agressieve, weinig diplomatische en dus verkeerde manier gedaan. Een klein land dat de wereld een geweten wil schoppen, bereikt niets en maakt integendeel alleen maar brokken. Het zal jaren duren voor die brokken gelijmd zijn.

Paars-groen is er de voorbije jaren inderdaad in geslaagd ons land opnieuw op de wereldkaart te plaatsen. Paars kan zich de komende jaren inspannen om ons opnieuw van de wereldkaart te laten verdwijnen, zodat we als klein, onopvallend landje opnieuw in alle discretie bruggen kunnen bouwen. Het oogt weinig spectaculair, maar het is wel veel efficiënter." ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-06-03 om 09:33:58 - - item printen - item mailen

Servais Verherstraete wil wetsvoorstel op de wettige zelfverdediging opnieuw indienen (20-06-03)


Tyberghien bij de reconstructie (Foto P. Holderbeke)Naar aanleiding van de nieuwe overval vorig weekend op een juwelier te Kortrijk heeft CD&V-kamerlid Servais Verherstraete aangekondigd zijn wetsvoorstel nr 50-1288/1 opnieuw in het parlement in te dienen.

Het aanvankelijke wetsvoorstel was er gekomen als reactie tegen de "Zaak Tyberghien", de Harelbeekse juwelier die in 2000 een overvaller van zijn zaak doodschoot.


Foto : Tyberghien bij de reconstructie (Foto P. Holderbeke) Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-06-03 om 00:23:00 - - item printen - item mailen

Nieuwe klachten op basis van genocidewet naar betrokken landen gestuurd (19-06-03)


Bron : De Standaard 20.06.2003

"De regering heeft gisteren diverse klachten tegen Amerikaanse en Britse gezagsdragers naar de autoriteiten van de betrokken landen doorgestuurd. Dat verklaarde premier Guy Verhofstadt vandaag in Thessaloniki in de marge van de liberale top. ,,We willen niet dat er misbruik van de genocidewet wordt gemaakt. Daarom heeft de ministerraad de klachten op minder dan 24 uur afgehandeld'', zei Verhofstadt."

Het artikel vervolledigt verder dat de klachten werden ingediend tegen George W. Bush, Tony Blair, Colin Powell, Donald Rumsfeld en de Stafmedewerkers uit het Witte Huis Condoleeza Rice en Paul Wolfowitz.

Hoeveel banen wil de regering bijmaken na het vertrek van de NAVO ? ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-06-03 om 22:26:25 - - item printen - item mailen

Uit de Standaard van vandaag : (19-06-03)


"De genocidewet steunde op een nobele gedachte. Straffeloosheid voor het zwaarste misdrijf dat mensen kunnen begaan, is stuitend. Maar de illusie dat je op basis van die stelling kunt afdwingen dat één klein land alle klachten van overal ter wereld moet behandelen, had van meetaf aan moeten worden doorgeprikt. Ze maakte het land tot gijzelaar van een handvol extreem-linkse zeloten. Het was een zware politieke fout om dat niet tijdig in te zien.

Nu zitten we op de blaren. Straks blijft er zelfs van de uitgeholde genocidewet geen spat meer over. Alleen de schade aan de slagkracht van de Belgische diplomatie blijft nog jaren. Dit had niet zo hoeven te lopen."
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-06-03 om 16:46:08 - - item printen - item mailen

George W. Bush en de Segway (18-06-03)


Wie heeft al gehoord van de Segway ? Zo'n tweewielig ding, de nieuwste hype in individueel vervoer, en naar het schijnt kan je er niet mee vallen. Tenzij je G.W. Bush noemt natuurlijk ... (foto)
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-06-03 om 13:56:44 - - item printen - item mailen

Verzekeraars verliezen beroep tegen ziekenfonds - Concurrentie voor ziekteverzekering blijft. (16-06-03)


(tijd 14 juni 2003) - De verzekeraars hebben de rechtzaak in beroep verloren tegen de Franstalige Christelijke Mutualiteiten. Het ziekenfonds mag dus aanvullende ziekteverzekeringen blijven verkopen. Het komt hiermee in het vaarwater van de verzekeraars, die spreken van 'oneerlijke concurrentie'. De verzekeraars zijn niet van plan het hierbij te laten. Ze stappen naar het Europese Hof van Justitie en willen ook druk uitoefenen via de politieke weg (einde citaat)

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-06-03 om 11:02:31 - - item printen - item mailen

QUOTATION OF THE DAY (NY TIMES VANDAAG)< (11-06-03)


"Most of these guys have never held a woman in their arms dancing. I had a Wall Street executive. He juggles millions of dollars on the exchange, but when he steps on the dance floor he is like someone in Madame Tussaud's Wax Museum."
DIMITRE ATANASOV, a Manhattan dance instructor.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-06-03 om 13:16:13 - - item printen - item mailen

Uit de parlementaire voorbereiding van de wet op het "homo-huwelijk", verslag in de Senaat, stuk 2-1173-003 (07-06-03)


"In de praktijk zouden 'gehuwde' homoseksuele koppels dus niet het recht hebben om kinderen te adopteren. Het kan moeilijk erger. Tenzij men gemakshalve verscheidenheid met discriminatie, gelijkheid met assimilatie verwart, zien men niet in hoe deze retorische lifting - die ook nog komaf maakt met de antropologische definitie van het huwelijk - de homoseksuele zaak een dienst kan bewijzen". Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-06-03 om 22:42:57 - - item printen - item mailen

(06-06-03)


'I want to focus on my salad now.'

(antwoord van Martha Stewart tijdens een recent interview op CBS toen werd gepolst naar haar vermoedelijke handel met voorkennis in de aandelen van ImClone)
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 06-06-03 om 14:07:37 - - item printen - item mailen

(05-06-03)


BRUSSEL -- Amper een week na zijn controversiële uitspraak dat de kwestie van de massavernietigingswapens (WMD) slechts de ,,administratieve'' aanleiding voor Irak-oorlog vormde, gaat de Amerikaanse vice-minister voor Defensie, Paul Wolfowitz, nog een stapje verder. De werkelijke aanleiding voor de oorlog was het feit dat Irak ,,zwemt'' in de olie, aldus Wolfowitz. Dat schrijven de Duitse kranten Der Tagesspiegel en Die Welt .

(Bron en volledig artikel : De Standaard 05.06.2003)
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 05-06-03 om 15:23:30 - - item printen - item mailen