Skip to main content.

De Duif (11-05-10)


Onder een zwaluwnest wordt aangeraden een plankje te bevestigen als je de muur eronder wil proper houden. Maar als je dat plankje te groot maakt, krijg je dit dus.

Ongenode gast ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-05-10 om 20:47:37 - - item printen - item mailen

Ik ben niet verbitterd, ik ben kwaad! (23-06-09)


Héél nu en dan voel ik mij gesterkt in mijn gevoel dat er vroeger toch een aantal dingen beter waren dan vandaag. Toen er op het nieuws nog iets verteld werd. Je kon er voor zijn, of er tegen, of er vragen bij hebben, maar er werd wel iets verteld. Vandaag zijn wat sterretjes op een meisje haar gezicht wereldnieuws.
Neem nu Jef Lambrecht, in het laatste nummer van Humo geïnterviewd. Niet gehinderd door een contract zwiert hij het er uit:

"Ik heb de laatste jaren een teloorgang gezien van de kwaliteitsjournalistiek. Ik heb een hele generatie jongere journalisten zien binnenkomen die zijn opgefokt in het geloof dat plotselinge sneeuwval, kettingbotsingen, treinen die wegrijden zonder conducteur en "F.C. De Kampioenen" belangrijker zijn dan wat er in de wereld gebeurt. Dat is een vorm van desinformatie die het publiek niet dient en die de democratie niet dient. Als dat voortduurt, is het nogal evident dat ik niet wil blijven fungeren als een vijgeblad, als een clown die de schijn mag ophouden dat we af en toe nog eens bezig zijn met ernstige zaken. (...)
Ik ben niet verbitterd, ik ben kwaad. Ik ben kwaad omdat de bevolking al zo lang wordt bezwendeld. Toen ik dezelfde hoofdredacteur (Noot: Jef Lambrecht heeft het over Siegfried Bracke) in aanwezigheid van een zestigtal collega's hoorde verklaren dat journalisten de morele plicht hebben om optimisten te zijn, viel ik zowat van mijn stoel. En toen ik die hoofdredacteur ook nog eens hoorde zeggen dat Paris Hilton een plaats verdiende in de duidingsprogramma's, wist ik wel hoe laat het was"

(Citaat uit Humo, 23 juni 2009) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-06-09 om 20:49:19 - - item printen - item mailen

Ouders hebben geen recht op kinderen, kinderen hebben wel recht op ouders (27-11-08)


Er is de laatste tijd weer één en ander te doen over een Gents koppel dat een kind tegen betaling heeft afgestaan aan een Nederlands koppel - om niet te zeggen: verkocht heeft. De reden van deze verkoop was blijkbaar geldgebrek en gokschulden van de natuurlijke vader.
Als we even uitgaan van het principe: doe aan een ander niet wat je zelf niet wil meemaken, kunnen we daar maar één iets over zeggen: Kinderen zijn geen koopwaar, op geen enkel ogenblik en om geen enkele reden.

Ik doe daarmee geen afbreuk aan de vele mensen die heel hard verlangen naar een kind en waar dat kind maar niet komt. De medische wetenschap kan daar heel veel en het is ook goed dat dit kan.

Alleen nooit vergeten: kinderen zijn geen koopwaar. Het is niet zo dat ouders een absoluut recht hebben op kinderen. Het is wèl zo dat kinderen een absoluut recht hebben op ouders.

Wie dat niet inziet is zijn eigen toekomst aan het verkopen.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-11-08 om 19:42:38 - - item printen - item mailen

De quiritmatic is niet langer beschikbaar (21-11-08)


Jarenlang is deze website in de linkse kolom opgefleurd met een dagelijkse "quirit"-cartoon.

Enkele dagen werd de quirit een wit vierkantje.

Even checken op de bewuste site geeft het lakonieke bericht:

null

Dat weten we dan ook al weer. Even zoeken hoe we Dilbert in deze site krijgen... ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-11-08 om 19:13:20 - - item printen - item mailen

Peter Vandermeersch, marketeer van het jaar, draait de nek om van Ons Volkske (06-05-08)


Het Volk: een aangekondigde dood

Het zat er aan te komen. "Het Volk" was al enkele jaren een doorslag van "Het Nieuwsblad". Maar de 12 regionale edities van Het Volk staan de ambities van het Nieuwsblad in de weg om naar 20 of 24 edities van Het Nieuwsblad te gaan. En dus moest er "iemand de moed hebben om het licht uit te doen".


Het werd Peter Vandermeersch, algemeen hoofdredacteur van de kranten van Corelio (vroeger de Vlaamse Uitgeversmaatschappij), die we nog goed kennen van toen hij als hoofdredacteur van De Standaard het AVV-VVK opschrift dat de krant al sinds de stichting in 1918 sierde, terug naar de Ijzervlakte zwierde.


Ik vind al zo'n vernieuwingen jammer en de relevantie ontgaat me, maar wie ben ik natuurlijk. Straf toch van de Vandermeersch dat hij dat verkoopt als een verrijking van het medialandschap.


Maar ja, hij is dan ook Marketeer van het jaar. We rekenen op hem om een oplossing te vinden voor de naam van de omloop "Het Volk".
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 06-05-08 om 22:51:53 - - item printen - item mailen