Skip to main content.

No shortcuts to progress (13-04-05)


Louis Michel, in een vorig leven de incarnatie van het Belgisch buitenlands beleid en nu eurocommissaris voor ontwikkelingssamenwerking, pleit voor een verdubbeling van het budget dat Europa aan ontwikkelingssamenwerking besteedt. Hij wil dit voornamelijk doen door een toename van het aantal grote infrastructuurwerken.

Als hij had gepleit voor een halvering van zijn budget was het natuurlijk nog groter nieuws geweest, maar dit terzijde.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 13-04-05 om 15:03:03 - - item printen - item mailen

"A gentle giant ?" (11-04-05)


Ik had juist gedaan met mijn artikel met bovenstaande titel over paus Johannes Paulus II. Ik heb er wel twee weken op zitten "knabbelen". En op het ogenblik dat ik het wil uploaden crasht internet explorer. "t is maar dat u het weet, u hebt het nog tegoed.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-04-05 om 00:02:57 - - item printen - item mailen

Het maagzuur van Demotte (08-04-05)


Demotte gaat nog eens besparen in de ziekteverzekering. Hij vindt dat er teveel protonpompinhipitoren (ppi')s worden geslikt. Ppi's zijn middelen die de maagzuurproductie afremmen.

Vooraleer terugebetaling te krijgen van zo'n ppi zal zoals tot voor enkele jaren opnieuw een voorafgaande gastroscopie vereist zijn.

Ik ben nog altijd op zoek naar hoe de minister zo denkt te besparen.

Misschien is de beste en goedkoopste manier om de maagzuurproductie van die 275.000 mensen te verminderen de minister laten aftreden ? Ondertussen kan ik mij voorstellen dat een aantal mensen hem een overdadige maagzuurproductie toewensen.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-04-05 om 14:08:14 - - item printen - item mailen

Nog een citaat uit "een aangename postumiteit", Herman De Coninck, Brieven 1965-1997 (02-04-05)


Je mag dom zijn, dat leeft gemakkelijker, maar als straf mag je dat ook heel vaagweg beseffen.

Het is dat besef van domheid dat verdwenen is. Domheid is democratisch geworden, is de regel. Wie daarvan afwijkt, bijvoorbeeld omdat hij leest, is verdacht.

In dat verband zal ik nooit een debat in het Antwerpse vergeten tussen oa. Hugo Schiltz en Filip Dewinter. Op een bepaald ogenblik had Schiltz Dewinter totaal klem geredeneerd. Waarop Dewinter zei: "Misschien bent u een intellectueel, mijnheer Schiltz, maar ik niet hoor." Applaus.

(Brief nr 384, geschreven aan Wim De Mont geschreven op 01.10.1996) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-04-05 om 11:33:38 - - item printen - item mailen