Skip to main content.

Bent u ook een intellectuele jogger? (02-01-07)


De ex-countrymanager Microsoft BelgiŽ is om verschillende redenen een meer gevraagde gast dan de schrijver van dit weblog. Teveel om allemaal te volgen, en ook op zijn blog zelf - natuurlijk op het Windows Live (TM) platform) - heb ik tot nu toe maar drie keer of zo bezocht. Maar onlangs in De Morgen, niet toevallig De Morgen, kreeg hij een foto van wel een halve bladzijde.

Om een beetje toelichting te geven bij de bloghype van 2006. En omdat hij natuurlijk een bekende kop is na zijn nog steeds geheimzinnig vertrek bij Microsoft BelgiŽ. Een citaat:

Wat is er zo plezierig aan, overigens? Als je het goed wil doen, moet het dagelijks, en dan heb je de discipline nodig om jezelf een dagelijkse deadline op te leggen

"Ja, maar dat is goed. ik noem het intellectueel joggen. Als je een kwartier tot een halfuur iets schrijft, dwing je jezelf om dingen te synthetiseren"

Dat is dus precies de reden waarom ik in 2003 (een beetje voor Segers) gestart ben met bloggen. Om mijzelf te dwingen ideeŽn die tot dan als cafťmeningen door mijn hoofd dwarrelden op een gestructureerde manier neer te schrijven. Intellectueel joggen, ik was natuurlijk nooit op de term gekomen. Goed gevonden van de Bruno.

Maar die deadlines, dat dagelijkse, en dan de target van 1.000 hits per week? Neen dank u. Het moet een beetje leuk blijven. Ik ben dan ook geen Microsoft-baas geweest :-) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-01-07 om 17:52:46 - - item printen - item mailen