Skip to main content.

Nucleaire veiligheid gekenmerkt door onbekwaamheid. (04-12-05)


Enige tijd geleden raakte ik op de trein aan de praat met iemand van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Veiligheid, FANC.
Ik vermoed dat de hoofdletters moeten zorgen voor een zweem van plechtstatigheid en deskundigheid waarmee dit eerbiedwaardig instituut zou moeten waken over zoiets essentieels als de veiligheid van onze kerncentrales.

Want die deskundigheid was blijkbaar ver te zoeken. Al jaren wisten de werknemers, deskundigen uit het veld, dat hun leiding niet deugde.

Vorig jaar nog werd een studie van Vinçotte weggelachen toen die het had over "de erosie van het veiligheidsdenken in de Belgische nucleaire sector". En wie herinnert zich de reactie van FANC toen enkele maanden terug alarmerende berichten kwamen over de veiligheid in Belgonucleaire in Mol?

Jean-Paul Samain, PS-creatuur en sedert zijn eerste benoeming in 1997 omschreven als blijk gevende van uitmuntende intellectuele capaciteiten, is vorige week door zijn eigen Raad van Bestuur buitengezwierd wegens onbekwaam. Faut le faire.

Ik denk dat hier wel een vervolg aan komt. A suivre, zoals ze zeggen bezuiden de taalgrens. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-12-05 om 23:40:53 - - item printen - item mailen

Hoegaarden uit Jupille (04-12-05)


Het is zover, in Hoegaarden wordt geen Hoegaarden meer gebrouwen.

De Braziliaanse holding Inbev heeft besloten dat dat even goed kan in Jupille bij Luik. Vier eeuwen Hoegaardse brouwerstraditie gesneuveld op het altaar van de globalisering.

Er was al een hemelsbreed verschil tussen de smaak van mijn eerste Hoegaarden ergens begin van de jaren tachtig en het afgevlakte massaprodukt van nu. En inderdaad zo'n afgevlakt product, dat kan je overal brouwen. Voor mij al lang geen Hoegaarden meer. Als liefhebber van ongezoete natuurproducten drink ik regelmatig een echte geuze uit de Zennevallei, vakkundig gemengd uit verschillende Lambiekbieren door Eylenbosch, Boon of Driefonteinen.

Als ik limonade wil dan drink ik wel pils.

Maar 't is toch jammer.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-12-05 om 23:28:36 - - item printen - item mailen