Skip to main content.

Herman de Coninck aan Herman Brusselmans (25-02-05)


"Stuurt u me dus nog maar eens wat in - niet elke week, maar bv. jaarlijks uw beste verhaal van dat jaar?

Met hartelijke groet,

Herman de Coninck"

(Uit een brief van 26 juli 1984 die HdC als hoofdredacteur van het Nieuw WereldTijdschrift schreef aan een jonge schrijver die een verhaal ter publicatie had ingezonden; na te lezen in Een aangename postumiteit, Brieven 1965-1997, De Arbeiderspers, Antwerpen, 2004) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-02-05 om 18:26:00 - - item printen - item mailen

In Memoriam Guy Mathot (22-02-05)


En van de meest kleurrijke politici van bezuiden de taalgrens is gisteren overleden.

Guy Mathot, bij leven en welzijn burgemeester van de Stad Seraing, bij Luik, is deze namiddag in Luik overleden.

Genoemd in alle grote schandalen van de laatste 20 jaar, wist hij telkens opnieuw zijn naam te zuiveren en schijnbaar ongeschonden op zijn post(jes) te blijven.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-02-05 om 01:14:08 - - item printen - item mailen

Is it permitted to laugh with Bush ? (20-02-05)


OK I know, the jokes about the intelligence of the American president are quite hackneyed, but this stays a very good one.

Welcome in Belgium Mr. President!

By the way, the name of our king is Albert II, and he's no family of Greet "Great Eyes" Dekeyser. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-02-05 om 12:15:49 - - item printen - item mailen

De loden ernst van Geert Bourgeois (08-02-05)


(...) Als minister van Media vond Bourgeois een nieuw machtsmiddel om deze priv-opinie af te dwingen. In het spoor van de zurigheid rond Flor Koninckx en Margriet Hermans maande hij de Vlaamse tv-stations aan om geen politici meer uit te nodigen in amusementsprogramma's. Wegens niet goed voor het imago van de politiek.

Kunnen zijn collega-politici dat niet zelf beoordelen? Nee, vindt Bourgeois, ze zijn het vermogen tot onderscheid niet machtig, en dus moeten de omroepen hen maar niet langer met een uitnodiging in verleiding brengen.

Toch een betweter, die Bourgeois, niet? En een regelneef bovendien, die anderen tegen hun zin gelukkig wil maken. Al is het vraagstuk dat hij nu in de groep gooit het bespreken niet waard. Politici zijn toch niet echt in dichte drommen komen meehuppelen in Het swingpaleis of hun huwelijk op het spel gaan zetten in Temptation Island . En dat Flor Koninckx niet bestand is tegen oneerbare tv-voorstellen, komt doordat hij lijdt aan wat hij een ,,BV-reflex'' noemt, een genetische afwijking die hij vast op kosten van een boekske operatief kan laten verwijderen. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-02-05 om 12:22:57 - - item printen - item mailen

Hoe het Vaticaan liegt (07-02-05)


"Mocht het zo zijn dat Johannes Paulus II echt op sterven ligt, dan is de woordvoerder van het Vaticaan de allerlaatste die ons dat zal melden, zo leert ons de geschiedenis."

En ergens anders in hetzelfde artikel :

"De paus is met andere woorden alleen onfeilbaar, als dat het kerkelijk apparaat uitkomt. Als het Vaticaan vind dat hij fouten maakt, grijpt een ongrijpbare "men" gewoon in"

(Artikel dat u dus gemist heeft in De Morgen, 5 februari 2005)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-05 om 01:14:48 - - item printen - item mailen

Rik Torfs over normen en waarden (07-02-05)


In dezelfde gazet, want ik kan er mij maar n per dag permitteren, als ik al de tijd vind om ze te lezen:

"Opgepast met die discussie over normen en waarden. Ik moet dan meteen aan premier Balkenende van Nederland denken. Met de ideen die hij uitdraagt, kom ik veel tekort. Lucht, erotiek en levensvreugde bijvoorbeeld, niet noodzakelijk in die volgorde. Normen en waarden zijn soms een angstig zich in zichzelf keren. We moeten erop toezien dat een norm niet een soort reddingsboei word voor de angstige mens."


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-05 om 01:10:03 - - item printen - item mailen

Ayaan Hirsi Ali over godsdienstvrijheid en liberalisme (07-02-05)


"We hebben een enorm probleem in Nederland en we weten niet hoe ermee om te gaan. Het is een blinde vlek in ons systeem.
Dat heeft alles te maken met de manier waarop wij decennia lang op de migrantenstroom hebben gereageerd. We waren gespitst op discriminatie, maar daarbij waren we heel selectief. Het leidend beginsel was altijd de discriminatie van allochtonen door autochtonen. De levensbedreigende en dus veel ernstiger discriminatie van vrouwen binnen de migrantengemeenschappen hebben we genegeerd. Het is tijd dat we wakker worden. Er zijn onlangs weer twee vrouwen vermoord".
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-05 om 01:01:55 - - item printen - item mailen