Friends email:Message:
Your email:
Friends Name:
Your Name:
 HTML

Netscape-browser sterft zachte dood

America Online heeft de ontwikkeling van de Netscape-browser stopgezet. De 50 ontwikkelaars die er nog aan werkten zijn ontslagen, maar de huidige Netscape-versies worden nog wel door AOL ondersteund.

Ook de Netscape-portal zal voorlopig nog blijven bestaan, laat een woordvoerder van AOL weten. De Netscape-activiteiten van AOL waren ondergebracht in Netscape Communications, een dochter van AOL. De Netscape-browser was ooit de heerser van het Internet, maar moest zijn positie afstaan aan Microsoft's Internet Explorer dat nu meer dan 90 procent marktaandeel heeft.

Het Netscape-personeel moest vorige maand al even slikken, toen AOL met Microsoft een samenwerking aanging en beloofde om de komende zeven jaar Internet Explorer te leveren bij zijn internettoegangspakket.

Ondertussen werkt het Mozilla-ontwikkelingsteam, de Mozilla Foundation, gewoon door aan haar afgeleide van de Netscape-browser, Mozilla. Het team gaat nu door het leven als een non-profit organisatie en heeft een eenmalige gift van AOL gekregen van 2 miljoen dollar en 300.000 dollar van Lotus-oprichter Mitch Kapor.

Het is waarschijnlijk dat enkele nu ontslagen Netscape-ontwikkelaars overstappen naar het Mozilla-project.

Toen AOL in 1998 Netscape overnam, had de transactie een realistische waarde van 4,2 miljard dollar. Daar heeft AOL bitter weinig van teruggezien.


Bron : ZDNet.be
16-07-03 - 21:27:03 - - item printen - item mailen