Friends email:Message:
Your email:
Friends Name:
Your Name:
 HTML

Telenet vliegt uit de bocht

privaat ip

Een poging van Telenet om deze nacht stoemelings al hun tresidentiŰle klanten achter een dhcp-server te steken is mislukt. Het gevolg is een nationale panne.

Klanten een privaat ip-adres geven is een tijdelijke oplossing om het wereldwijd gebrek aan publieke ip4 adressen op te vangen. Telenet deed dit al systematisch (sinds de invoering van hun productenlijn fibernet) voor alle private klanten met een nieuwe modem met ge´ntegreerde router.

Ik heb vorig jaar een nieuwe modem gekregen waarbij ik opzettelijk vroeg naar een modem zonder ge´ntegreerde router. Tot gisteren had ik een publiek ip-adres waarmee ik rechtstreeks van buitenaf naar mijn thuisnetwerk kon gaan.

Sedert deze morgen heb ik een privaat ip-adres (een ip-adres dat enkel bedoeld is om op interne netwerken te gebruiken) en geen internet meer. Dit wil zeggen dat ze ook de private klanten met een eigen router nu achter een bijkomende (dhcp-)server steken. Er is daarover geen enkele communicatie gebeurd, wat ik tamelijk onberijpelijk vind. Ook onze telefoonlijn is trouwens morsdood.

Blijkbaar is ook de Telenet-website onbereikbaar wegens onderhoud. Benieuwd wat hun uitleg daarvoor zal zijn.

EÚn iets is zeker: als ik problemen krijg om van buitenuit naar mijn netwerk te gaan zal ik niet lang meer bij Telenet blijven.
Telenet_onbereikbaar
03-02-13 - 18:21:31 - - item printen - item mailen