Friends email:Message:
Your email:
Friends Name:
Your Name:
 HTML

Democraten heroveren stukje macht

"De kiezers hebben dinsdag niet alleen een Congres verkozen, ze hebben ook de kaarten geschud voor de presidentsverkiezingen van 2008. Vele Republikeinen zijn hoegenaamd niet rouwig om het verlies van hun partij. Ze zijn van oordeel dat een oppositiekuur hen in een betere positie plaatst voor die nog belangrijker stembusslag. Als je al veertien jaar het Congres controleert en acht jaar het Witte Huis is het moeilijk de tegenpartij de schuld te geven voor de problemen.

De Republikeinse nederlaag zet meer gematigde Republikeinen in een goede uitgangspositie voor de primaries, de verkiezing van de officiŽle kandidaat van de partij voor het Witte Huis. Een veel genoemde naam is dan die Rudy Giuliani die burgemeester was van New York ten tijde van de aanslagen in 2001.

Er zijn tekenen dat de Republikeinen, in de ogen van vele kiezers, te ver zijn gegaan in hun morele kruisvaart. Hun spectaculaire nachtelijke tussenkomst om Terry Schiavo, de hersenverlamde vrouw uit Florida, in leven te houden, ook al hadden de artsen alle hoop opgegeven, was voor velen een keerpunt. In enkele districten verloren de Republikeinen een zetel omdat hun kandidaat te extreem was."

(De Standaard, 08.11.2006)
08-11-06 - 22:03:14 - - item printen - item mailen