Friends email:Message:
Your email:
Friends Name:
Your Name:
 HTML

Laurette Onkelinckx, mini-ster van Justitie : "Thuis is er echte liefde in het spel"

In Humo nr 3291 die deze week in de kiosken ligt of in uw brievenbus wordt gedeponeerd, een interview met vice-premier en minister van Justitie Laurette Onkelinckx.

Zoals bij iedere nieuwe minister zien we hier terug grote verklaringen. Vraag is wat er van gaat worden binnen enkele jaren.

Het meest spraakmakende voorstel - de PS is daar al lang voor - is om de toegang tot het gerecht te democratiseren of zoiets : een soort mutualiteitssysteem voor rechtshulp. Waarbij natuurlijk onmiddellijk nieuwe banen worden gecreëerd. Ah ja, want dat mutualiteitssysteem moet toch beheerd worden ?

Hoe die grotere instroom van rechtszaken zal leiden tot een uitspraak binnen redelijke termijn ? Daar heb ik in het interview niets van gevonden. Een soort "proefballonnetje" van Laurette waarschijnlijk.

Volgende markante uitspraak : "Het snelrecht werkt niet, dat is toch niet de schuld van de PS ?" Waarmee in één adem het concept van snelrecht op één hoop wordt gegooid met een toevallig niet goede uitvoering van dat concept in een wet die inderdaad niet werkt. Maar Laurette heeft ondertussen haar punt gemaakt : de vorige minister kon er niks van en laat ons vooral het idee van snelrecht begraven. Ah ja, want verdachten zijn geen rechtszoekenden en komen dus niet in aanmerking voor de gratis rechtsbijstand van Laurette, laat staan dat ze recht hebben op een snelle behandeling van de feiten die hen ten laste worden gelegd. Komaan zeg.

En over de fiscale amnestie (houdt uw oren en ogen goed open) : "Neen, dit is hoe dan ook een eenmalige operatie".

01-10-03 - 22:34:36 - - item printen - item mailen