Skip to main content.

NMBS bestudeert draadloos Internet in stations

BRUSSEL -- De NMBS bestudeert de mogelijkheid om in de Belgische stations draadloze toegang tot het Internet te voorzien. De spoorwegmaatschappij hoopt op die manier de dienstverlening aan zijn klanten te verbeteren.

,,We bevinden ons pas in de voorbereidende fase van het project. We bestuderen de haalbaarheid'', aldus NMBS-woordvoerder Philippe Thils. ,,Het doel van het project is onze klanten toegang te bieden tot de nieuwe technologieŽn en zo aan hun vragen tegemoet te komen''.

Een naam van een gespecialiseerd bedrijf waarmee in zee kan worden gegaan om het project te ontwikkelen, is er nog niet. ,,Zoals voor elk openbaar bedrijf, zullen we een openbare aanbesteding uitschrijven, nadat we eventueel zouden beslist hebben het project uit te voeren'', stelt Giovanni Palmieri van de ICT-dienst van de NMBS. ,,We hebben enkel nog maar informatie gewonnen over de bestaande technieken''.

Als mogelijke startdatum wordt 2004 of 2005 naar voren geschoven.


Nota Bene : Wie met de trein reist kan dikwijls kilometers lang geen gsm-gesprek voeren wegens geen connectie. Als ze daar eens mee zouden beginnen ?
^ TOP

16-07-03 - 22:13:58 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van FlexFlint:

Als ik me niet vergis werd er een jaar of 6 geleden voor dekking in/onder het Centraal station gezorgd in Brussel.

Het maandblad Varen (watersport) meld dat nu ook de havens van Nieuwpoort en Antwerpen voorzien zijn van WiFi. Volgens hen zou de leverancier in beide gevallen Leport zijn. http://www.solver.nl/leport...

BTW Francis, bedankt voor de "linkage"!

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.