Skip to main content.

Zusterorganisatie van Test-Aankoop maakt gebruik van notoire spammers die de wetgeving aan hun laars lappen

Fake unsubscribe


Al geruime tijd wordt ik belaagd door ongevraagde emailberichten van diverse commerciële firma's die blijkbaar beroep doen op de diensten van één notoire spam-organisatie "MW".

Uitschrijven op hun aangeboden uitschrijflinks helpt gewoon geen zier, in hun mails bluffen ze dat ze de Europese wetgeving van geen kanten kennen en ze aan hun laars lappen, en iedere dag krijg ik 5 tot 10 franstalige mails om mij allerlei zaken aan te smeren die mij aan geen kanten interesseren. 30 december 2013, tijd voor actie.De laatste maanden word ik overspoeld door spamberichten die mij van alles aanprijzen waar ik niet om gevraagd heb.
Ik geef toe, dat was al langer zo, maar de weerkerende mails zoals "Maisons Blavier par MW" en "Test Achats par MW" vallen vooral op omdat na een ongevraagde inschrijving op hun mailing-list het onmogelijk is om uit te schrijven.
Blijkbaar is het gemeenschappelijke element van al die mails een zeker firma "MW" die hun adressenbestand ten dienste stelt van allerlei klanten. En daartussen valt zeer zeker de Franstalige zusterorganisatie van de consumentenorganisatie "Test-aankoop" op, "test-Achats" genaamd.
Vooreerst weet ik niet hoe ik ongevraagd op die mailinglist van "MW" kom, laat staan dat ik versta waarom men denkt dat de taal waarin ik die ongevraagde reclame wil ontvangen dan nog Frans zou zijn.
Ten tweede komen alle uitschrijfacties op deze spammail uit op dezelfde overduidelijk fake bevestigingsvenster met steeds dezelfde afbeelding die ik hieronder weergeef:


Fake unsubscribe

URL van deze pagina is trouwens: http://www.floweredpepper.com/unsusbscribe.php?K=BE17748&J=257-161&S=477&N=37&F=h en die flowerdpepper komt in alle mails terug.

Evenwel, als je naar www.floweredpepper.com surft kom je uit (geredirect) op een pagina www.jobsnow.net, voor zover ik met mijn ontoereikende talenkennis kan opmaken een Spaanstalige jobsite.
Allemaal zeer eigenaardig, en ik heb al tientallen van die spam-mails gedeleted, maar nu test-achats blijkbaar ook van de diensten van die malafide email-marketeers gebruik maakt wil ik het toch wel even op het Net gooien. Ook op de laatste dagen van het jaar staan we klaar om de rotzooi aan te klagen, geen dank.^ TOP

31-12-13 - 04:08:09 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

Reageer
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.