Skip to main content.

Vliegt Nedstat-Motigo buiten?

null
Zo nu en dan verbazen wij ons over het enthousiasme waarmee flaters van formaat worden begaan. Zoals de Post die haar kantorennetwerk afschaft. Of een gratis website teller throughout the world gekend, die plots zijn gratis gebruikers buiten pest.

Ik heb het over de firma Nedstat.nl (eigenlijk niet eerlijk dat ik ze nog vernoem, maar iedereen kent die bewuste teller onder die naam) die al jaren gelden als de referentie onder de websites die gratis de statistieken van uw website bijhielden, zonder enige commerciŽle last.
De gratis teller was m.a.w. een soort "zetpil" waarmee de betalende versie naambekendheid kreeg en aan de man of vrouw werd gebracht.

Op een bepaald ogenblik was deze teller de enige (bekende) in zijn soort en had dan ook enige populariteit.

Die populariteit verdween snel toen in 2005 de gratis nedstat-teller werd verkocht aan een andere firma die de teller gebruikte onder de naam "webstats4U".

De firma werd berucht toen ze in 2005 ongevraagd pop-under reclame begon te verspreiden via de gratis webteller. Reactie kon niet uitblijven.

Een aantal mensen verwijderden toen de gratis teller van hun site, anderen verwijderden enkel de java-code en behielden een minimale teller voor
hun geschiedenis, zonder vervelende reclame.

Vandaag is de teller in handen van Motigo, die besloten heeft paal en perk te stellen aan de mensen die eigenhandig de tellercode hebben aangepast (ingekort). Deze mensen kregen vandaag een tweede herinnering als volgt:


"
We bieden onze verontschuldigingen aan voor de slechte Nederlandse vertaling in onze laatse e-mail en danken ons hierover geÔnformeerd te hebben. We hopen vanaf nu een betere service te kunnen geven.

Zoals we u al in een eerdere e-mail geschreven hebben, is er een probleem met de implementatie van uw tellercode. Om het probleem op te lossen, neem contact op met onze helpdesk op supportNL@motigo.com.

De implementatie van uw teller maakt inbreuk op onze servicevoorwaarden.
Deze voorwaarden voorzien dat u enkel een niet gemanipuleerde kopie van de tellercode mag gebruiken en dat elke webpagina enkel 1 teller heeft.

We willen u erop wijzen dat sommige applicaties (bijvoorbeeld blogs) delen van de code weglaten en daardoor de code beschadigen.

Gelieve het probleem voor 8 September te corrigeren. Indien het probleem niet opgelost wordt, zullen we verplicht zijn toegang tot uw statistieken te weigeren en uw website van onze catalogus te verwijderen totdat het probleem verdwijnt.

Ook al is het probleem niet opgelost, worden de resultaten van uw website statistieken verder verwerkt. Dit betekent dat uw statistieken niet verloren zijn gegaan en zodra u het probleem heeft opgelost, de teller opnieuw beschikbaar is.
"

Conclusie: Motigo gooit de rest van zijn gratis klanten buiten behalve als ze een irritante reclame-pop-under accepteren.

Niet op deze site dus. Motigo vliegt er uit op 8 september. Alternatieven die u nog geen reclame door uw strot (of iets anders) duwen: Onestat, Belstat, en (onder privacy-voorbehoud:) Google Analytics
^ TOP

01-09-08 - 22:40:14 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

Reageer
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.