Skip to main content.

Is dat alles? Fitna bekeken.

Ik heb daarnet Fitna bekeken, de film waar al maanden politiek correct Nederland van op zijn achterpoten staat.

Het is een collage van extreme nieuwsbeelden (niet voor gevoelige kijkers) en schreeuwende krantenkoppen, telkens gekoppeld aan een passage uit de Koran. Beelden van Nederlandse moskeeŽn zijn prachtig gemonteerd met op de achtergrond een dreigende lucht. Mooie muziek van Grieg en Tchaikovsky.

Het filmpje van een kwartier heb ik trouwens via het torrent-netwerk in twee minuten binnen gehaald. (Veel sneller dan bij LiveLeak.com)
Ik ken de Koran niet maar ik dacht dat het boek minstens zo dik was als de Bijbel dus ik vermoed dat mijnheer Wilders er maar enkele zinnetjes heeft uit genomen.

De aanslagen in New York en Madrid zijn er netjes in gemonteerd, evenals alles wat het beeld van een radicale militante islam in stand houdt. Naar beelden uit het dagelijks leven van een doorsnee-bewoner uit zeg maar Algiers of Rabat moet u niet zoeken, laat staan naar beelden van het dagelijkse leven in Turkije.

Mijnheer Wilders schetst een beeld van de Islam zoals hij de Islam ziet.

Als documentaire geen nieuwswaarde, als film zo goed als waardeloos, maar wel een meningsuiting van mijnheer Wilders. Gelukkig voor mijnheer Wilders dat de politiek correcte klasse er zo tegen geageerd heeft, anders had er nooit een haan naar dit brouwsel gekraaid.

Ik blijf er wel bij dat vrije meningsuiting ten dienste staat van een verdraagzame democratische samenleving en het recht van het vrijelijk uiten van een mening ook de plicht inhoudt om die mening zorgvuldig te vormen.

En de wetgeving in zo'n democratische maatschappij zegt natuurlijk ook dat als u beelden gebruikt van iemand anders, dat u daar dan toestemming voor moet vragen. Alvast van de Deense cartoonist van de beruchte Mohammed-cartoons heeft Wilders geen toestemming gevraagd noch gekregen. Vermoedelijk zijn de auteursrechten van de Deen ondergeschikt aan de vrijheid van meningsuiting van mijnheer Wilders.

Ieder vogeltje zingt dus nog steeds zoals het gebekt is.


Voor wie de film wil hebben/zien: utorrent installeren, zoekterm "Fitna" intikken, en vijf minuutjes later staat het ding op uw schijf. ^ TOP

28-03-08 - 14:52:58 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Nans:

Ben het helemaal met je eens :-)

reactie van yupie:

Ik ben het hier helemaal *niet* mee eens.

Dat de auteursrechten van eenieder dienen gerespecteerd te worden, staat buiten discussie. Alleen vreemd dat mensen dit nu als argument gebruiken, die wellicht nog nooit kloegen over de 'tig filmpjes op Youtube en consoorten die op nog veel flagranter wijze allerlei rechten terzake schenden.

Maar dat de vrije meningsuiting ondergeschikt is aan de "verdraagzame democratische samenleving" of aan de plicht om de mening "zorgvuldig" te vormen, is ronduit fout en een al te dankbare stok om elke hond mee te slaan. Overigens maak ik mij sterk dat Wilders zelfs zou kunnen beargumenteren dat hij niet tegen deze principes gezondigd heeft.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.