Skip to main content.

Daar is de Post terug...

Ik herinner mij een zevental jaren geleden een radio-interview met toenmalig PDG van de Post Françine Wahstock. Die mocht fier de goede resultaten van haar bedrijf toelichten. De toename van het aantal brieven was toen echter uitsluitend te wijten aan de zakelijke post en nu weten we dat die resultaten eerder toevallig waren dan het gevolg van een doordacht besturen van la Wahstock.

Toen de VRT-Journalist haar vroeg wat de Post zou doen met de nieuwe media en met zaken zoals email antwoordde ze daar min of meer carrément op dat de post dat niet nodig had gezien het stijgend aantal gewone brieven.

Toen wisten we "het" al natuurlijk. Net zozeer als we "het" wisten toen de eerste Agusta-helicopter die werd geleverd 300 kg te zwaar bleek te wegen.

De Post is geen overheidsdienst of dienst aan de burgers, de Post is werkverschaffing. En dat kan natuurlijk niet met zoiets als email want daarvoor heb je geen fiets nodig. De post moet dus niet evolueren hé.

En vandaag moet er geleend worden om de lonen te betalen. De lonen van de Post die bij mij langskomt tussen 13.00 en 14.00 u waardoor ik al lang geen krantenabonnement neem. De Post die drie jaar geleden het postkantoor in onze gemeente (4.000 inwoners) afschafte waardoor iedereen naar een in vogelvlucht tien kilometer verder gelegen kantoor moet.

Dezelfde Post die er kort nadien in slaagde de postbus op het dorpsplein slechts om de drie-vier dagen te legen, tot daarover klachten kwamen.

Dezelfde post die een diefstaloperatie op het getouw zette Prior genaamd, waardoor je duurdere brief de dag erop toekwam (!) als hij maar 's morgens om 07.00 u gepost werd om met de laatste lichting van die dag mee te zijn.

Dezelfde Post die haar postzegels enkel nog per tien verkoopt.

Aan die Post zouden we beter geen overheidsgeld meer geven. En mijn belastingsgeld gaat er zeker niet meer naartoe.

www.standaard.be^ TOP

04-07-03 - 09:54:33 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Flex Flint:

Bent u dan niet illegaal bezig? Binnenkort moet hij binnen hé? ;-)

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.