Skip to main content.

Verkiezingen: de jacht op de BV's is open.

Vorige week werd bekend dat Peter Leyman -who the f* is ?- een verkiesbare plaats krijgt op de CD&V-kamerlijst Oost-Vlaanderen.

Om onmiddellijk op de vorige vraag te antwoorden: Peter Leyman blijkt de CEO te zijn van Volvo Gent. En te oordelen aan de prestaties van dat merk in het algemeen en de Gentse fabriek in het bijzonder is die CEO vermoedelijk een bekwaam persoon.

Vandaar dat hij van een weekendkrant een volle bladzijde krijgt, turend door de achterruit van de nieuwe "made in Gent" Volvo C30. Een paar citaten:


"Ik bruis van de ideen, maar ik wil eerst zien of ik op dezelfde golflengte zit als de partij.

Wat hoopt u in de Kamer te bereiken?

"In de Kamer zelf niets specifieks. De vraag is wat ik in de politiek wil bereiken. We bevinden ons op een scharnierpunt. Onze welvaart zit op een heel hoog niveau, maar het gevaar dat die afbrokkelt is reel. Ik wil mijn kinderen meegeven wat ik zelf heb gekregen."

Niets specifieks in de Kamer? U hebt dus wel degelijk meer ambitie dan vier jaar braaf op de parlementaire banken te zitten.

"Over ministersportefeuilles is echt niet gesproken, als u dat bedoelt. Dan zou er voor mij geen uitdaging meer aan zijn. Trouwens, wie zegt dat CD&V in de regering zal zitten? Mijn eerste ambitie is verkozen te worden in de Kamer. De rest zal ik moeten leren. En mocht ik in vier jaar geen enkel wetsvoorstel goedgekeurd krijgen, dan zou ik enorm teleurgesteld zijn."

(einde citaat)

Wij wensen Peter Leyman veel succes zoals wij ook veel succes wensen aan alle militanten die voor hem een stapje achteruit moeten zetten.

Maar niet alleen CD&V is op zoek naar mensen die in n klap bekwamer zijn dan de mensen waar ze al jaren in investeren, ook SPa moet opnieuw openlijk bekennen dat ze niet genoeg kwaliteit in huis hebben - toch niet op het gebied van de moleculaire biologie.

Professor moleculaire biologie Christine Van Broeckhoven (53) is een internationale autoriteit in het onderzoek naar Alzheimer-dementie, manisch-depressieve psychose en andere zenuwziektes bij volwassenen. Zij gaat de lijst trekken van SPa Antwerpen. Zoek vooral geen verdere verbanden tussen de partij en haar beroepswerkzaamheid.

O tempora o mores...

^ TOP

19-03-07 - 15:11:01 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Lib Aria:

Hihi, die Francis is weer subliem, als Open Vld dat ziet bieden ze hem (jou dus Francis) zeker de lijsttrekkersplaats, ja zelfs vr, Mister Q, in Kortrijk aan.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.