Skip to main content.

Keizer Renaat weet (weeral) raad

We weten ondertussen allemaal dat fijn stof een serieus gezondheidsrisico betekent, omdat het stof (beladen met vervuiling) tot diep in onze longen en zelfs bloedbaan geraakt. En hoe fijner hoe dieper, meteen de reden waarom zelfs de minst roet uitstotende diesels nog een risico betekenen.

Dat echte fijne stof is dus moeilijk weg te krijgen. Niet met roetfilters, niet met katalysatoren, niet met naverbranding noch met recyclage van uitlaatgassen in de motor of weet ik veel.

Gelukkig is er nog Renaat, onze steun en toeverlaat.

Wie milieuvriendelijk met zijn diesel rijdt - weinig toeren maken en rustig rijden - riskeert daarvoor een bestraffing bij de controle. Want daar wordt dan plots volop gas gegeven en alle roet dat zich in het uitlaatsysteem en de filter heeft opgestapeld vliegt er in één keer uit. Ik heb het meegemaakt.

Het gevolg is natuurlijk dat vooral in de omgeving van autokeuringsstations de concentraties fijn stof alle records breken, zo wordt gezegd.

Om te vermijden dat dat fijn stof in het milieu terecht komt bij die extra dotjes gas (net voor of tijdens de autokeuring) heeft keizer Renaat Landuyt na raadpleging van enkele experts beslist dat het dotje gas in de toekomst in een soort filter moet worden gedaan. Een condoompje voor de auto zeg maar.

En dan kan hij zeggen dat het probleem opgelost is. Alle roet tegengehouden, behalve het stof dat zo fijn is dat het zelfs door de luchtfilter in onze bloedbaan terecht komt natuurlijk.

Komaan, cut the crap en schaf die dotjes gas nu eens af !?

^ TOP

19-03-07 - 14:09:57 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van yupie:

Tip: eens goed gas geven (stilstaand) VOOR u de straat van de autokeuring inrijdt.

reactie van Tom:

Tip : met BMW rijden. Al 7 jaar zonder speciale "tuning" vooraf naar de keuring, en nog nooit een gat.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.