Skip to main content.

Lieve Vanhoutte naar CD&V

Het Kortrijks N-VA gemeenteraadslid Lieve Vanhoutte, onlangs herkozen op de kartellijst met CD&V, stapt over naar CD&V.

"Het heeft niet alleen met de komst van Jean-Marie Dedecker te maken", zegt ze. "Ik zie zijn komst veeleer als het orgelpunt van een al langer veranderde houding in brede kring in de partij. De N-VA evolueert meer en meer naar een conservatief liberale partij. Het is geen toeval dat er zo weinig protest is in de N-VA tegen de komst van Dedecker. Ik heb trouwens documenten gezien waaruit duidelijk blijkt dat de man zijn stempel wil drukken op de partij."

Lieve Vanhoutte wil niets te maken hebben met "dat conservatief liberalisme''. Ze omschrijft zichzelf als "gematigd op het communautaire vlak, veeleer progressief op het ethische vlak en economisch aanleunend bij de standpunten van de middengroepen van de CD&V. Bovendien heb ik ook voeling met wat er in het ACW gebeurt."

Drie jaar geleden stapte Vanhoutte even uit de politiek om enkele maanden later terug in de N-VA actief te worden.

Toen heette het nog "De Vlamingen hebben een ongebonden en rechtlijnige verdediger van hun belangen nodig. Als moderne Vlaming hoor ik bij de N-VA thuis. De ongebondenheid, de gedrevenheid en de openheid van structuren maken van de N-VA een partij die ik niet kan missen."

Blijkbaar wel dus.

Vanhoutte is (was ?) werkzaam als adviseur op het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois. ^ TOP

09-12-06 - 11:05:13 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van raf:

[...] Lieve Vanhoutte wil niets te maken hebben met "dat conservatief liberalisme''. Ze omschrijft zichzelf als "gematigd op het communautaire vlak, veeleer progressief op het ethische vlak en economisch aanleunend bij de standpunten van de middengroepen van de CD&V. Bovendien heb ik ook voeling met wat er in het ACW gebeurt." [...]

De CD&V is nauwelijks minder progressief op het ethische vlak dan de N-VA, of vergis ik mij? En de standpunten van de middengroepen sporen nauwelijks met die van het ACW. Gematigd op het communautaire vlak...ja als Mevrouw Vanhautte dat zocht! Ik heb de indruk dat ze nu in een partij is terecht gekomen die stof genoeg biedt voor interne controverses. Wou ze dat wel?

reactie van Bart:

Er bestaat nochtans wel een partij die bij haar past. Maar die heeft jammer genoeg zoveel postjes niet te verdelen.

reactie van walter maes:

Lieve Vanhoutte is nu het willige politieke escortmeisje van de tsjeven en burgemeester De Clerck haar beste klant.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.