Skip to main content.

De "sociale gezinspolitiek" van de stad Kortrijk.

Ik ben mijn bureau aan het opkuisen, en heb nog een "leuk" item gevonden. Er is de laatste maanden nogal honend gedaan over de gezinsbonus door de paarse regering uitbetaald aan gezinnen met schoolgaande kinderen. Deze bonus werd afgedaan als een afkopen van goede verkiezingsresultaten bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen.

Over de opportuniteit en de impact van zulke maatregelen kan natuurlijk gediscussieerd worden.

Ik weet niet wie dergelijke maatregelen uitvindt, en ik denk dat het beter is de belastingen fors te verlagen als blijkt dat er zoveel geld over is, maar één iets is zeker: Verhofstadt heeft zijn mosterd in Kortrijk gehaald.
Rechtsklikken en "bewaren als" kiezen


Stefaan De Clerck, burgemeester van de stad Kortrijk en volksvertegenwoordiger, was vroeger nog iets gekender op nationaal niveau. Hij was immers minister van Justitie in de laatste regering Dehaene en heeft aan zijn ontslag na de ontsnapping van Marc Dutroux een grote populariteit overgehouden. Hierbij de brief waarin hij mijn gezin 50 EUR schenkt. Hij zegt er niet bij dat onmiddellijk na de gemeenteraadsverkiezingen van 1999 de gemeentebelastingen fors werden verhoogd, wat mij sindsdien een veelvoud heeft gekost.

De burgemeester is verder zo vriendelijk mij te melden dat ik die 50 EUR mag spenderen naar believen. Voorwaar een grote geruststelling (de tijd van de voedselbonnen ligt al ver achter ons).

De 50 EUR is in het gezinsbudget verdwenen.

En het heeft de burgervader niet geholpen: op 8 oktober 2006 is hij zijn absolute meerderheid kwijtgeraakt.

En tot slot nog een tip: Ik vind het altijd leuk op een brief van de stad Kortrijk te zoeken naar familienamen die gelijk zijn aan die van schepenen of voormalige schepenen. Leerzaam! ^ TOP

03-12-06 - 22:25:56 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

Reageer
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.