Skip to main content.

Vlaams Belang is een islamofobe partij

Het is Filip Dewinter menens met zijn charme-offensief naar de Joodse gemeenschap. Op zijn eigen website geeft hij fragmenten weer uit een nog te verschijnen interview met Jewish Week, Jewish and Israel news from New York.

Hij noemt zijn eigen partij een islamofobe partij.

Dat zijn partij rijk is geworden door het exploiteren van de angsten van mensen wisten wij natuurlijk al. Nieuw is dat hij het toegeeft:

"The islamisation of Europe is a frightening thing. Even distinguished Jewish scholars as Bat Ye’or and Bernard Lewis warned for this. If this historical process continues, the Jews will be the first victims. Europe will became as dangerous for them as Egypt or Algeria. So, I return your question. Should Jews vote for a party that wants to stop the spread of Islam in Europe? "

Maar wie bang is krijgt ook slaag. Het blijft de "vraag" of de optie van Dewinter - het stoppen van de verspreiding van de islam in Europa, zoals hij het zelf noemt - een realistische optie is. De vraag stellen is ze beantwoorden. Het over dezelfde kam scheren van alle mensen die van dichtbij of van veraf uit een Magreb-land komen is een optie die nergens toe leidt en vooral waanzinnig is. Voorbeelden? In de zestiende eeuw zijn alle protestanten onze contreien uit gejaagd. Met als gevolg een ongekende groei van de Noordelijke Nederlanden en een verval van de economie en de welvaart in onze contreien. En wie heeft ooit het aandeel van de Nieuwe Belgen in onze economie in kaart gebracht?

Mijnheer Dewinter merkt verder op dat zijn partij enkel werd veroordeeld voor racisme tegenover moslims, Arabieren, Turken en Marokkanen - niet tegenover Joden. Alsof het onderscheid kwalitatief zou zijn (oei, nu trap ik tegen schenen).

En verder herhaalt hij zijn argument dat de rechtspraak in ons land geen onafhankelijke rechtspraak is en volledig gestuurd wordt door de regering:

"Indeed, we were convicted. But the conviction was a sham. It was a political process, aimed at curtailing an opposition party. In the United States, judges are independent. Even the president himself could not influence a judge, let alone the Supreme Court. But in Belgium the judiciary is a tool in the hands of the government. All judges are appointed by the three political parties that govern the country since World War I. Some judges are strong enough to shrug off the political pressure, but that’s exceptional. The separation of powers is just fiction. "

Wie het dossier Zaventem kent weet dat mijnheer Dewinter uit zijn nek lult. As always.

. ^ TOP

03-11-05 - 01:03:49 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van walter maes:

"De vraag is of de islam wel in overeenstemming te brengen is met de liberale demokratie en de vrijheid, de verdraagzaamheid, de verscheidenheid en het tegensprekelijk debat zonder dewelke geen open samenleving mogelijk is".

"Is de zaak Rushdie niet het ultieme bewijs van de onmogelijkheid van de islam zich in te passen in onze samenleving ? Toont zij niet aan dat de islam in wezen een intolerante en totalitaire ideologie is, die botst met de kulturele, morele en juridische voorschriften die gelden in een open en demokratische samenleving ?"

Prijsvraag :
Deze uitspraken komen van :
-Filip Dewinter
-Silvio Berlusconi
-Pim Fortuyn
-Geert Wilders
-Theo Van Gogh
-Ayaan Hirsi Ali ?
-Guy Verhofstadt ?

Prijs : een dagbezoek aan de voorsteden van Parijs

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.