Skip to main content.

Kortrijkwatcher: Het nieuw open Zwembad in Kortrijk komt er. Dank zij Suez.

Ik loop even door een van de weinige websites die ik nog probeer op te volgen, deze van Frans Lavaert.

Geen ander mij bekend weblog of website is een zo duidelijke illustratie van de macht van internet : iedereen is nu journalist/publicist/uitgever.

En deze site is puur koren. Op een begrijpelijke manier legt hij de cijfers uit waar de meeste gemeenteraadsleden nooit aan toe komen of - zowel in oppositie als in de meerderheid - niet uit de kilos papier kunnen halen. Frans doet het. En gooit het te grabbel op internet. Wie doet er wat mee ?

Het schijnt dat zijn site door het Kortrijkse gemeentepersoneel nogal nauw wordt opgevolgd. Ik denk dat dat dus een bevestiging is van het feit dat hij zinnige dingen vertelt.

En nu en dan doet hij wel sentationele onthullingen. Zo van dat soort die in HLN opduiken, met een grote kleurenfoto erbij.

Alleen heb ik in HLN nog geen foto gezien van de ranzig dure bewakingscamera die op de Kortrijkse Sint-Maartenstoren staat-gericht op de Grote Markt. En heeft nog niemand een zinnige uitleg gegeven over wat dat ding daar nu eigenlijk staat te doen, terwijl alle wettelijke bepalingen over zulke cameras blijkbaar niet op het Texas van Vlaanderen van toepassing worden geacht.

Engelse onderkoelde humor is aan Frans ook wel besteed. Lees maar even het artikeltje met de veelzeggende titel : FCFt1/(1+i)+FCFt2/(1+i)^2+FCFt3/(1+i)^3+...+FCFtn/(1+i)^n. Het is maar dat u het weet als straks de Stad de tariven vastlegt voor de Schouwburgparking, na de overname van de NV Ladeuze.

Even lezenswaardig : Wat zal de stad aanvangen met 288 miljoen BEF ? Frans duikelt even in zijn kast en vindt in het verkiezingsprogramma van de CD&V van 2000: Een nieuw open zwembad. Hoera !

Een aanrader.

http://users.skynet.be/kortrijkwatcher
http://www.kortrijkwatcher.be

Deze Kortrijkwatcher is begin dit jaar gestart met zijn werkzaamheden. Het is de eerste en enige ware stadslog die puur gewijd is aan de Kortrijkse politiek. Er staat al heelwat op te lezen. Bijna 80 stukken. Minstens dubbel zoveel bladzijden. Wie de motivering en bedoeling van de weblog wil kennen moet helemaal naar het eerste artikel van januari scrollen, en dat is een heel eind ver. Daar staat te lezen waarom de lokale reguliere pers nood heeft aan een nieuwe Gerrit Luts. Onze lokale media doen namelijk niet meer aan "onderzoeksjournalistiek" en opiniëring over Kortrijkse politiek lijkt wel verboden. Men neemt bijvoorbeeld geheel klakkeloos over wat het Schepencollege kwijt wil. Dossiers voor de gemeenteraad worden gewoon niet geraadpleegd. In feite is dat niet eens te wijten aan de journalisten zelf. Ze worden gewoon te weinig en op een verkeerde basis betaald.

^ TOP

19-10-05 - 22:25:59 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van francis:

test

reactie van walter maes:

(...)"Vandaar dat de tijd is gekomen voor het opzetten van een echte Kortrijkse politieke internetkrant.
Bedoeling is - buiten en boven de partijpolitiek om - de lezer te berichten over zaken en vooral achtergronden die zelden of nooit ter sprake komen in de lokale reguliere media."(...)

Aldus Kortrijkwatcher Lavaert...

Hoezo buiten en boven de partijpolitiek ?

Worden de liberalen in de Kortrijkse oppositie aangepakt op hun doen en laten en surtout :

WANNEER DE EERSTE KRITISCHE NOOT OVER DE POLITIEKE ACTIVITEITEN VAN PIERRE LANO EN VINCENT Q IN DE KORTRIJKSE GMEENTERAAD EN ELDERS ?
niets daarvan...

Kortrijkwatcher is een ordinaire, weliswaar goed gecamoufleerde (onder de mom van...objectieve bewaker)partijpolitieke commentator van de Kortrijkse politiek die via zijn politieke liberale leenheren toegang heeft tot alle informatie die hij ten volle kan analyseren en bekritiseren maar nooit zijn eigen politieke broodheren dreigt in gevaar te brengen.

DAT IS NATUURLIJK ZIJN GOED RECHT MAAR DAT HIJ DAAR DAN DUIDELIJK VOOR UITKOMT EN DE TERM 'BUITEN EN BOVEN PARTIJPOLITIEK' ACHTERWEGE LAAT !

Kortrijkwatcher is bijgevolg geen echte stadsweblog omdat Lavaert zelf een partijpolitiek instrument is in handen van zijn politieke bazen en een gemaskerde propagandazender die in elk geval voor de verkiezingen van 2006 goed van pas zal komen.

Kortrijkwatcher zal het moeilijk krijgen eens dat Pierre Lano schepen of burgemeester geworden is !

We moeten toegeven : de weblog is een grandioze vondst van de liberale oppositie en wie weet wordt Lavaert zelf weer in stelling gebracht op de blauwe kieslijst !?
Als beruchte Kortrijkse weblogger moet hij nu eindelijk een kans maken...

Er is echter ook nog een andere methode van webloggen :

http://verdrietvankortrijk....

reactie van francis:

Een methode waar ik alvast geen voorstander van ben.

reactie van walter maes:

Het lopen aan de leiband van de partijpolitieke leenheren...de denkbare uitweg.

reactie van Marc Lemaitre:

Gaan we vitten op mekaar? Of doet ieder zijn ding volgens zijn eigen, al dan niet partijpolitiek gekleurde inspiratie?

Soms, heel soms kan het interessant zijn in discussie te treden met collega's/concurrenten-webloggers. Maar het nieuws of de boeiende gedachten zijn meestal elders te vinden.

reactie van walter maes:

Heel juist beste Marc.

Laten we er een mooie blog op nahouden ten gerieve van heel Kortrijk.

Ook de allersaaiste weblog heeft zijn betekenis en zijn aanbidders.

Maar wat is dat SAAI ?
Of gebeuren er jammerlijke zaken te Kortrijk ?

De maandelijkse gemeenteraden ?
De after party's ?
De obscure camera op St Maarten ?
De zaak van 4 oktober ?
Het sluiten van café St Medard ?
Het Vliegend Paard, de pergola ?
De Kortrijkse dakloze cowboy Henkie ?
Het Kortrijks Kunstenparadijs ?
De begrafenisplechtigheid van Limelight ?
.....

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.