Skip to main content.

Alpro slecht voor de voortplanting?

Vrouwen die zwanger willen worden, vermijden op bepaalde dagen van de maand beter sojaproducten, omdat die sperma kunnen doden. Dat beweert een Britse studie tenminste. Een chemische stof die te vinden is in soja, en chemiste´ne wordt genoemd zou de boosdoener zijn. De stof maakt spermacellen "onschadelijk" nog voor ze de eileider van de vrouw bereiken.

Professor Lynn Fraser van het King's College in Londen ontdekte dat zelfs kleine hoeveelheden van soja een snel en fataal effect hadden op sperma. Eerdere studies hadden een effect op muizen aangetoond, maar professor Frasers laatste onderzoek dat op 22 juni 2005 werd gepubliceerd, toont dat de impact op menselijke zaadcellen nog vernietigender is.

Vele mensen drinken sojamelk als een alternatief voor zuivelproducten. Soja is ook te vinden in een heel gamma van voedingsproducten zoals vleesvervangers, kant-en-klare maaltijden, kippensoep en chocolade.

Frasers team bestudeerde de effecten van geniste´ne op sperma in een laboratotrium. De stof leek de zaadcellen eerst te "versnellen" maar ze kwijnden allemaal weg voordat ze erin slaagden een eicel te bereiken. Binnen het uur doofde een derde van de zaadcellen uit, een proces dat normaal 24 uur in beslag neemt.

Geniste´ne is ÚÚn van de chemicaliŰn die het vrouwelijke hormoon oestrogeen nabootsen, en doodt allicht in dat proces het sperma. "In de vier dagen rond de eisprong, het piekmoment om bevrucht te raken, vermijden vrouwen beter alle producten waar sojazz in zit", raadt professor Fraser aan.

(De Morgen, 23.06.2005) ^ TOP

29-06-05 - 01:20:32 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Eufrasieke:

Waar is de tijd dat er van overgrootmoeder, naar grootmoeder, naar oma, naar mama en naar dochter toe de nadruk gelegd werd dat indien we snel kindjes wilden, we dagelijks porei, selder en kervel moesten eten, maar dan liefst uit eigen tuin, bemest met traditionele dingen (lees de toiletgang) "des mensch"... Nitriden en Nitraten... wat is dat...??? Nooit van gehoord (toen).

In die tijd, de periode dat "der minsch" onder invloed stond van dat wat "der Paaps" zei, geloofden de naar bevruchting hunkerende dames ook nog in: de heilige Rita, Sint Anthonius, Sint Christoffel, de heilige Barbara en in Sint Niklaas.

JOENG... als er nu eens een deel van de bevolkingsgroep "te be´nvloeden" is, zijn het wel degelijk de deernes die wijdbeens hun HEILIGE plicht willen doen, en in ALLES geloven.

Ik pleit niet voor of tegen wijze studies, ik pleit zeker niet tegen of voor geloofsovertuigingen, ik pleit WEL voor de natuurlijke gang van zaken in dat wat feitelijk heel natuurlijk is, namelijk de kweekbaarheidsdrang van ieder "gezond" levend wezen.

Waar ik echter wÚl van overtuigd ben, en dat zal je verwonderen, is: (hou je vast) "men" kan de liberalen NOOIT uitroeien, voor iedere buitengegooide blauwe, steken we ons kweekorgaan nog eens uit, in dat waar er na wat gerammel, weer een resem nieuwe uit geboren worden... niet enkel nieuwe, maar Úchte, pure, onversneden LIBERALEN.

De Soyascheuten die onze partij NU overwoekeren, zullen ondergegraven worden, traditionele teelt zal de plaats innemen van vreemde (groententuin-)culturen.

Terloops, en dit was tot nu een staatsgeheim, maar naar het schijnt ligt "dÚ nieuwe partijvoorzitter" al aan "de borst" van mevrouw Libertas, hij zuigt zich BLAUW, maar dan wel mooi en herkenbaar blauw.

(ik weet het, ik haal "de dingen" soms eens flink door mekaar, maar... zo ben ik hŔ, ik VEROORLOOF me die VRIJHEID)

De doorsnee mens, de zichzelf iedereen voelende man en vrouw, zullen me weer niet begrijpen, maar zij die me wÚl begrijpen ... zien al lezend soms "het signaal".

reactie van Lib Aria:

@Eufrasieke

Bedoel je dat "de partij" vol niet bij het recept passende soyascheuten zit?

Je zal wel weer gelijk hebben.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.