Skip to main content.

Kris Peeters telt de peukjes op de autosnelweg

Voor wie zich afvroeg waar Kris Peeters het laatste jaar was als hij even niet op radio of TV te horen/zien was : sedert deze morgen weten we het.

Hij was de sigarettepeukjes aan het tellen langs de autosnelweg. En kwam deze morgen op de radio aankondigen dat het er veel waren en hij bijgevolg een campagne zou starten tegen het zwerfvuil.

Als ik de minister een tip mag geven voor een slogan : "Echte chauffeurs doen het in de vuilbak". Ik heb al jaren steevast een plastic zak in de wagen om zowel de omgeving als mijn wagen netjes te houden. En eigenlijk is het wachten op de eerste chauffeur die zijn proces-verbaal omdat hij heeft zitten GSMmen aanvecht op grond van de schending van het gelijkheidsbeginsel : Iemand die zijn sigaret achter het stuur aansteekt of in paniek op zoek is naar die afgevallen gloeiende aspunt ergens op zijn achterzetel (ik ben ex-roker dus ik ken de situatie) is een nog veel groter gevaar op de weg dan die dame met haar blauwe zonnebrilletje die deze morgen in haar splinternieuwe Astra aan 80 per uur ingespannen zat te luisteren, de GSM aan haar oor.

Met andere woorden, als de mini-sterren Peeters en Landuyt (federaal bevoegd voor verkeersveiligheid) nu eens de handen partij- en regeringsoverschrijdend in elkaar zouden slaan. De Úne verbiedt het roken achter het stuur en de andere veegt eens extra over de baan. 't Komt nog allemaal goed. ^ TOP

27-06-05 - 11:15:37 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Lib Aria:

Zeg Mijnheer DEVRIENDT, ik wist niet dat jij een van "de verbieders-soort" bent.

Verbieden is zo iets dat thuishoort bij politici die thuis niets te zeggen hebben en het elders waar willen maken.

In ONS land, gedeeld of verdeeld of nog (net)niet, zijn er teveel dingen VERBODEN.

Straks vinden politici, die graag met hun smoel op TV komen, ook nog uit dat we niet meer mogen ademen als ZIJ dat wensen.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.