Skip to main content.

Bundestreue

Di Rupo antwoordt op de vraag tot splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde dat hij niet zal aanvaarden dat er geraakt wordt aan de rechten van de Franstaligen in de rand rond Brussel.
Flahaut laat de Belgische wapenindustrie voor een symbolisch bedrag gebruik maken van Belgische militaire oefenterreinen. Toevallig zijn dat allemaal Waalse bedrijven in de “klassieke” wapenindustrie.
De regering heeft beslist dat toekomstige militaire bestellingen opnieuw zullen worden geplaatst met economische compensaties voor beide Gewesten. Een aantal Waalse bedrijven krijgen via deze baxter terug hoop op overleven.
De “Bundestreue” blijft in dit land van één kant komen.
De Vlaamse burgemeesters in de Rand rond Brussel worden uitgescholden voor incivieken, ondemocraten en meer van dat moois. Dat de taalwetgeving in Brussel al decennia lang door Brusselse Franstalige apparatniks wordt verkracht, wordt met de Franstalige mantel der liefde toegedekt. Dat het Arbitragehof heeft vastgesteld dat de overheid dringend de ongelijkheid tussen Vlamingen en Walen in de Brusselse rand moet wegwerken, vergeet Di Rupo te zeggen. Ah ja, want dat zijn faciliteiten en grondwettelijke vrijheden voor de Franstaligen. Bullshit natuurlijk.
(Door de niet-splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde kunnen de Franstalige kiezers in de Vlaamse Rand rond Brussel al jarenlang stemmen voor Franstalige kandidaten en die daarenboven naar het Vlaamse Parlement sturen. Op dit ogenblik zetelt er één Franstalige in het Vlaamse Parlement)

Belgische wapenindustrie die militaire oefenterreinen nodig heeft. Dat is dus niet om de “rugged displays” van het Vlaamse Barco te testen he. Dat is de facto enkel om de “klassieke” Waalse wapenindustrie die houwitsers en geweren fabriceert. Stoemelings steekt Andreetje de Waalse wapenindustrie miljoenen euros toe. Op kosten van de Vlaamse belastingsbetaler.


De Vlamingen geven. De Franstaligen pakken. Vroeg of laat geeft dat een luide knal en ontploft het Belgique à papa. Hoe vroeger hoe liever. Het heeft ons al genoeg gekost.

En alle steun en sympathie voor de Vlaamse burgemeesters in de rand.
^ TOP

16-04-04 - 10:25:06 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Moi:

Wauw.... hij is TERUG ... en HOE !!!!

Zou <<Gidooke>> dit ook lezen ??????

Zo ja...; La Flandre est prêt pour la grande bagarre....

reactie van francis:

Ik wilde hier eigenlijk nog iets aan toevoegen. Een ander voorbeeld van het verschil tussen Noord en Zuid in ons land is de verschillende reactie op het plan om in 2016 de Olympische Spelen te organiseren.

Vlamingen zeggen: Wij kunnen dat niet! Dat zal teveel kosten! Wat met al die infrastructuur nadien ?

Walen zeggen: "Als dat dat in Vlaanderen georganiseerd wordt willen wij meedoen, dan moet België dat organiseren."

Past natuurlijk perfect in hun etatistische geest ...

reactie van Luc:

Ach, de Waalse staalindustrie koste ook veel geld, en het patrimonium staat er nu ook maar industriële archeologie te wezen hé...

Ieder mes zou van beide kanten KUNNEN snijden denk ik.

Laat Bart, Marino en Co de spelen maar organiseren, als "de politiek" hen die eer tenminste gunt.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.