Skip to main content.

Komkommertijd (1) of de debilisering slaat weer toe.

De minister van Volksgezondheid heeft een eerste beleidsdaad gesteld. Ze heeft beslist alle spuitbussen met olijfoliespray uit de rekken te halen. Dat berichtte het radio1 journaal gisterenmorgen.
De versbakken en piepjonge Minister van Volksgezondheid liet de brandweer proeven uitvoeren met de olijfoliespray van Belolive en Reddy. Vaststelling : als je ermee op een vuur spuit dan produceer je steekvlammen van wel een halve meter.

Kijk daarvoor moet je nu minister zijn. Om de brandweer te laten doen wat een kind van 10 jaar weet dat het niet mag doen: met een spuitbus op een open vuur spuiten. Het staat trouwens op de verpakking van de spray in kwestie, zoals op alle spuitbussen. Wat uit een spuitbus komt is hoogst brandbaar en dus gevaarlijk in combinatie met vuur.

Laat ons even luidop denken wat we nog uit de rekken kunnen halen omdat het bij manifest verkeerd gebruik gevaarlijk kan zijn. Je komt er trouwens mee in het nieuws in deze vakantietijd.
Verstuivers met parfum zijn vreselijk gevaarlijk. Iemand kan dat gebruiken terwijl ze een sigaret rookt. Gevolg : steekvlam.
Een flesje Anas op een kaarsvlam spuiten geeft een vlam van een 20-tal centimeter waar je je ongetwijfeld goed aan kan verbranden. Uit de rekken halen!
Kachelverf in spuitbussen : uit de rekken halen. En of ander kalf zou dat wel eens op zijn brandende kachel kunnen uitproberen.

Laat ons trouwens de auto's ook maar allemaal uit de rekken halen. De doden die zijn gevallen door oneigenlijk en onverstandig gebruik van die dingen zijn al lang niet meer te tellen.

Kijk dat is nu precies wat ik bedoel met debilisering. De burger is zo dom dat de overheid moet zien dat ze niet aansprakelijk wordt gesteld voor de stommiteiten van n of andere knuppel.

Gisteren viel mijn oog op een slogan achter een raam : "Stem niet, denk zelf". Er zit voorwaar een grond van waarheid in. ^ TOP

24-07-03 - 09:28:58 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

reactie van Jan De Pooter:

Beste Francis,

Wij danken je voor n van de weinige nuchtere en verstandige reacties op het
"verbod" van olijfolie spray.

Geen interesse om Mevrouw van Den Bosche haar plaats in te nemen? We zullen dan mischien een minder "mooie" maar vooral een Minister met een klare kijk op dingen bijhebben.

Met vriendelijke groeten,

Jan de Pooter.
GHIANT aerosols nv.
Fabrikant van bovengenoemde spuitbussen.

Voor verdere info steeds tot uw dienst.

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.