Skip to main content.

"Belgacom is 10 miljard waard"

De plannen voor een beursgang van Belgacom lijken in een finale fase beland. Nog voor het einde van de maand zouden knopen doorgehakt worden, schrijft de Financial Times op 15 juli 2003.

Volgens de Britse zakenkrant krijgt het telecombedrijf met de beursgang een waardering van 10 miljard euro opgekleefd. Dat maakt de introductie meteen de grootste in Europa sinds de IPO van Orange, onderdeel van France Telecom, in 2001. Verschillende zakenbanken zouden benaderd zijn om als coördinator voor de beursgang op te treden.

Volgens de Financial Times staat niet alleen het belang van SBC, TDC en SingTel in de etalage, maar mogelijk ook een deel van de overheidsaandelen. De Belgische staat bezit momenteel 50% plus één aandeel van Belgacom.

Belgacom is en blijft de beste leerling uit de (Europese) telecomklas en sloot 2002 af met financiële schulden van slechts 482 miljoen euro. Bovendien kon men vorig jaar uitpakken met een bedrijfswinst van 2 miljard op een totale omzet van 5,2 miljard euro. Analisten verwachten dan ook een 'gezonde interesse' in het Belgacom aandeel.

Trends.be ^ TOP

21-07-03 - 00:10:59 - - item printen - item mailen

Share/Save/Bookmark -

Comments

Reageer
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.