Skip to main content.

"Belgacom is 10 miljard waard" (21-07-03)


De plannen voor een beursgang van Belgacom lijken in een finale fase beland. Nog voor het einde van de maand zouden knopen doorgehakt worden, schrijft de Financial Times op 15 juli 2003.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-07-03 om 00:10:59 - - item printen - item mailen

business.telenet.be - De pijnpunten van het softwarecontract (21-07-03)


De software die u bij de gespecialiseerde firma bestelde, doet niet echt wat u ervan verwacht. Het project ligt achter op het tijdsschema of u moet voor elke nieuwe versie fors in de geldbuidel tasten. En alles druist in tegen eerdere afspraken. Een goed doordacht contract kan uw leven heel wat vergemakkelijken. En het zal u op zijn minst helpen in uw uiteindelijke betoog voor een of andere rechtbank, vermits de rechter bij het opstellen van zo''n contract de ultieme toetssteen is. Ook al is procederen duur, tijdrovend en dus eerder zeldzaam.
Een IT-verantwoordelijke of projectleider is vaker betrokken bij het opstellen van contracten dan hem lief is. Ook bij softwareprojecten is dit het geval, want een waterdicht contract kan hem later veel ellende en geld besparen. Ellende die zich overigens situeert rond een aantal vaak voorkomende pijnpunten. We zetten er vier op een rijtje:

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-07-03 om 00:05:57 - - item printen - item mailen

vnunet.be - CM - Aangetekende e-mail geen Certipost 'exclusief' (21-07-03)


De introductie van de 'aangetekende e-mail' door Certipost - de joint venture van de Post en Belgacom - vormt geen premiere. Zowel TrustPost als Hypertrust bieden al verscheidene maanden diensten inzake beveiligde en aangetekende e-mails


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-07-03 om 00:02:28 - - item printen - item mailen

NMBS bestudeert draadloos Internet in stations (16-07-03)


BRUSSEL -- De NMBS bestudeert de mogelijkheid om in de Belgische stations draadloze toegang tot het Internet te voorzien. De spoorwegmaatschappij hoopt op die manier de dienstverlening aan zijn klanten te verbeteren.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:13:58 - - item printen - item mailen

Aangetekende post nu ook via internet (16-07-03)


BRUSSEL -- Sinds vandaag is het mogelijk om een aangetekende brief te versturen via internet. De dienst is een initiatief van Certipost, een gezamenlijk filiaal van De Post en Belgacom.

Om een aangetekende mail te versturen is een digitale handtekening vereist, die gratis te verkrijgen is in een van de 125 registratiekantoren.

Net zoals de papieren versie heeft de ontvanger drie mogelijkheden: de zending openen, weigeren of niets doen. De verzender wordt via een e-mail op de hoogte gebracht van de handeling van de ontvanger. Het is bovendien mogelijk via sms of e-mail op de hoogte te worden gehouden van nieuw ontvangen elektronische zendingen.

Een elektronische aangetekende zending kost 4,84 euro, evenveel als een gewone aangetekende brief. Tot 30 september 2003 is de elektronisch aangetekende zending gratis.

Nieuws ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:10:26 - - item printen - item mailen

Netscape-browser sterft zachte dood (16-07-03)


America Online heeft de ontwikkeling van de Netscape-browser stopgezet. De 50 ontwikkelaars die er nog aan werkten zijn ontslagen, maar de huidige Netscape-versies worden nog wel door AOL ondersteund.

Ook de Netscape-portal zal voorlopig nog blijven bestaan, laat een woordvoerder van AOL weten. De Netscape-activiteiten van AOL waren ondergebracht in Netscape Communications, een dochter van AOL. De Netscape-browser was ooit de heerser van het Internet, maar moest zijn positie afstaan aan Microsoft's Internet Explorer dat nu meer dan 90 procent marktaandeel heeft.

Het Netscape-personeel moest vorige maand al even slikken, toen AOL met Microsoft een samenwerking aanging en beloofde om de komende zeven jaar Internet Explorer te leveren bij zijn internettoegangspakket.

Ondertussen werkt het Mozilla-ontwikkelingsteam, de Mozilla Foundation, gewoon door aan haar afgeleide van de Netscape-browser, Mozilla. Het team gaat nu door het leven als een non-profit organisatie en heeft een eenmalige gift van AOL gekregen van 2 miljoen dollar en 300.000 dollar van Lotus-oprichter Mitch Kapor.

Het is waarschijnlijk dat enkele nu ontslagen Netscape-ontwikkelaars overstappen naar het Mozilla-project.

Toen AOL in 1998 Netscape overnam, had de transactie een realistische waarde van 4,2 miljard dollar. Daar heeft AOL bitter weinig van teruggezien.


Bron : ZDNet.be ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 21:27:03 - - item printen - item mailen

Piraten (08-07-03)


"De boodschap hierachter is dus, software piraten ga gewoon door, 't kost 1000 uur om er een te pakken te krijgen,..." (bloeb)

Reactie bij artikel op Webwereld over een Pakistanees die 4.500 EUR per maand verdiende met de verkoop van gekopieerde software.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-07-03 om 23:23:50 - - item printen - item mailen

Leuven begint met verdeling digitale ID-kaart (02-07-03)


null

Met enkele weken vertraging is de stad Leuven vandaag begonnen met het verdelen van de nieuwe digitale identiteitskaarten. Leuven is een van de Belgische gemeentes die door Binnenlandse Zaken werd uitgekozen voor het proefproject.

Bron en vervolg van artikel : ZDNet.be ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 10:18:31 - - item printen - item mailen

WebWereld (Nederland): 'Btw op downloads eenvoudig te omzeilen' (02-07-03)


Dinsdag 1 juli is een Europese e-commercerichtlijn omgezet in nationale wetgeving (pdf).

Door de wet moeten bedrijven uit landen buiten de EU nu ook btw betalen op de elektronische levering van bijvoorbeeld software, ringtones of muziek. De wet moet volgens kenners vooral het huidige concurrentienadeel van Europese landen ten opzichte van bijvoorbeeld hun Amerikaanse collega's weg nemen.

Hiermee komt een wens van Europese bedrijven in vervulling. Wie echter denkt dat met de aanpassing op de omzetbelastingwetgeving een einde komt aan de ongelijkheid komt bedrogen uit, zo meent Thomas Vermeulen, belastingadviseur van het kantoor ESJ.

Bron en vervolg van artikel op WebWereld.nl ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 10:13:32 - - item printen - item mailen

Zoekmachines op internet vinden Belgische bedrijven niet (02-07-03)


tijd) - De internetvisibiliteit van de belangrijkste Belgische beursgenoteerde bedrijven is bedroevend laag. Dat blijkt uit een onderzoek van NetResult.

NetResult stelde vast dat 90 procent van de Bel20-bedrijven er niet in slaagt zijn Engelse hoofdtrefwoord bij de eerste 50 resultaten van Google te positioneren. Google is de meest gebruikte zoekmachine op het internet. Dikwijls brengt ook zoeken via Nederlandse trefwoorden geen soelaas, en soms vindt Google de pagina's van een website zelfs niet.

Bron en vervolg van artikel op Tijdnet: Pagina 11 - Krant ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:39:32 - - item printen - item mailen

business.telenet.be - Wie is verantwoordelijk voor het Web? (02-07-03)


business.telenet.be - Wie is verantwoordelijk voor het Web?


Binnen vele ondernemingen vindt momenteel een belangrijke verschuiving plaats voor wat betreft de verantwoordelijkheid omtrent de webactiviteiten. Lag die tot voor kort in handen van de IT-afdeling of soms ook van het marketingdepartement, dan zijn vandaag de meeste websites - en in het bijzonder het intranet- in handen van de communicatie-afdeling. En zo hoort het uiteindelijk ook.

Bron & vervolg van artikel : http://business.telenet.be/modules.php?name=News&file=article&sid=3123 ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 00:27:01 - - item printen - item mailen