Skip to main content.

Paypal-phishingmails look very persuasive (28-01-14)


Deze avond ontving ik mijn eerste pishingmail - of liever phishingmail die door mijn spamfilters raakte zogezegd van PayPal. De mail was heel geloofwaardig en kwam daarenboven van (een subdomein van) PayPal.be

Dit domein is geregistreerd door
The mails come from the Belgian domain e.paypal.be ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-01-14 om 07:16:53 - - item printen - item mailen

Telenet vliegt uit de bocht (03-02-13)


privaat ip

Een poging van Telenet om deze nacht stoemelings al hun tresidentiŽle klanten achter een dhcp-server te steken is mislukt. Het gevolg is een nationale panne.

Klanten een privaat ip-adres geven is een tijdelijke oplossing om het wereldwijd gebrek aan publieke ip4 adressen op te vangen. Telenet deed dit al systematisch (sinds de invoering van hun productenlijn fibernet) voor alle private klanten met een nieuwe modem met geÔntegreerde router.

Ik heb vorig jaar een nieuwe modem gekregen waarbij ik opzettelijk vroeg naar een modem zonder geÔntegreerde router. Tot gisteren had ik een publiek ip-adres waarmee ik rechtstreeks van buitenaf naar mijn thuisnetwerk kon gaan.

Sedert deze morgen heb ik een privaat ip-adres (een ip-adres dat enkel bedoeld is om op interne netwerken te gebruiken) en geen internet meer. Dit wil zeggen dat ze ook de private klanten met een eigen router nu achter een bijkomende (dhcp-)server steken. Er is daarover geen enkele communicatie gebeurd, wat ik tamelijk onberijpelijk vind. Ook onze telefoonlijn is trouwens morsdood.

Blijkbaar is ook de Telenet-website onbereikbaar wegens onderhoud. Benieuwd wat hun uitleg daarvoor zal zijn.

Eťn iets is zeker: als ik problemen krijg om van buitenuit naar mijn netwerk te gaan zal ik niet lang meer bij Telenet blijven.
Telenet_onbereikbaar ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-02-13 om 18:21:31 - - item printen - item mailen

Overheidssites in BelgiŽ kwetsbaar en de rol van Joomla! daarin. (08-09-08)


De Standaard brengt vandaag het bericht dat verschillende Belgische overheidssites kwetsbaar zijn en kunnen gehackt worden. Dat lijkt ons natuurlijk geen onmogelijk scenario, een website die ik ooit zelf maakte werd wel eens gehackt.

Er wordt ook een voorbeeld gegeven: "Een voorbeeld van zo'n kwetsbare overheidssite is die van de Dienst voor het Strafrechtelijk Beleid (www.dsb-spc.be), een afdeling van het ministerie van Justitie. De site werd gebouwd met de populaire openbronsoftware Joomla!, die momenteel een ernstig beveiligingslek vertoont waarvoor nog geen oplossing gevonden is."

Dit laatste is vermoedelijk niet correct. Vorige maand werd inderdaad een kritische zwakke plek gevonden in het platform Joomla!. De kwetsbaarheid werd binnen enkele uren opgelost door het Joomla!-team. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-09-08 om 12:20:41 - - item printen - item mailen

Vliegt Nedstat-Motigo buiten? (01-09-08)


null
Zo nu en dan verbazen wij ons over het enthousiasme waarmee flaters van formaat worden begaan. Zoals de Post die haar kantorennetwerk afschaft. Of een gratis website teller throughout the world gekend, die plots zijn gratis gebruikers buiten pest.

Ik heb het over de firma Nedstat.nl (eigenlijk niet eerlijk dat ik ze nog vernoem, maar iedereen kent die bewuste teller onder die naam) die al jaren gelden als de referentie onder de websites die gratis de statistieken van uw website bijhielden, zonder enige commerciŽle last.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-09-08 om 22:40:14 - - item printen - item mailen

TorrentSpy stopt ermee (27-03-08)


Exit Torrentspy ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-03-08 om 20:57:03 - - item printen - item mailen