Skip to main content.

Lieve Vanhoutte naar CD&V (09-12-06)


Het Kortrijks N-VA gemeenteraadslid Lieve Vanhoutte, onlangs herkozen op de kartellijst met CD&V, stapt over naar CD&V.

"Het heeft niet alleen met de komst van Jean-Marie Dedecker te maken", zegt ze. "Ik zie zijn komst veeleer als het orgelpunt van een al langer veranderde houding in brede kring in de partij. De N-VA evolueert meer en meer naar een conservatief liberale partij. Het is geen toeval dat er zo weinig protest is in de N-VA tegen de komst van Dedecker. Ik heb trouwens documenten gezien waaruit duidelijk blijkt dat de man zijn stempel wil drukken op de partij."

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 09-12-06 om 11:05:13 - - item printen - item mailen

De "sociale gezinspolitiek" van de stad Kortrijk. (03-12-06)


Ik ben mijn bureau aan het opkuisen, en heb nog een "leuk" item gevonden. Er is de laatste maanden nogal honend gedaan over de gezinsbonus door de paarse regering uitbetaald aan gezinnen met schoolgaande kinderen. Deze bonus werd afgedaan als een afkopen van goede verkiezingsresultaten bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen.

Over de opportuniteit en de impact van zulke maatregelen kan natuurlijk gediscussieerd worden.

Ik weet niet wie dergelijke maatregelen uitvindt, en ik denk dat het beter is de belastingen fors te verlagen als blijkt dat er zoveel geld over is, maar één iets is zeker: Verhofstadt heeft zijn mosterd in Kortrijk gehaald.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-12-06 om 22:25:56 - - item printen - item mailen