Skip to main content.

Verkiezingen: de jacht op de BV's is open. (19-03-07)


Vorige week werd bekend dat Peter Leyman -who the f* is ?- een verkiesbare plaats krijgt op de CD&V-kamerlijst Oost-Vlaanderen.

Om onmiddellijk op de vorige vraag te antwoorden: Peter Leyman blijkt de CEO te zijn van Volvo Gent. En te oordelen aan de prestaties van dat merk in het algemeen en de Gentse fabriek in het bijzonder is die CEO vermoedelijk een bekwaam persoon.

Vandaar dat hij van een weekendkrant een volle bladzijde krijgt, turend door de achterruit van de nieuwe "made in Gent" Volvo C30. Een paar citaten:


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-03-07 om 15:11:01 - - item printen - item mailen

Vakbonden mogen leden weigeren op basis van hun lidmaatschap van een politieke partij. (17-03-07)


Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg beslist.

Vakbondsvrijheid is immers een vrijheid. Artikel 11 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens ("Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vergadering en op vrijheid van vereniging, met inbegrip van het recht met anderen vakverenigingen op te richten en zich bij vakverenigingen aan te sluiten voor de bescherming van zijn belangen") waarborgt geen afdwingbaar recht om toe te treden tot een vereniging. Verenigingen zijns geenszins verplicht om het even wie tot de vereniging toe te laten. Anders zou er voor de bestaande leden een omgekeerde dwang zijn om zich met het aspirant-lid te verenigen.

(Bron: De Juristenkrant, nr 145, 14 maart 2007) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-03-07 om 13:12:49 - - item printen - item mailen

Tweetalige scholen in de Vlaamse rand? (15-03-07)


De Waalse "Numéro Uno", Elio Di Rupo, stelt voor om tweetalige scholen in de Vlaamse rand te openen.

Ik stel voor dat hij eerst ijvert om tweetalige afgestudeerden te laten afleveren door het Brussels franstalig onderwijs. Dat zal zijn doel, het bijeenhouden van België, oneindig veel beter dienen dan een ogenschijnlijk rationeel verpakt bompakketje dat als bedoeling heeft de rand rond Brussel verder te verfransen. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-03-07 om 12:10:00 - - item printen - item mailen