Skip to main content.

Ijs en schaduwboksen (15-09-06)


Terwijl het poolijs aan een nooit gezien tempo afsmelt, zijn in het partijtje schaduwboksen tussen minister van Media Geert Bourgeois en VRT-baas Tony Mary de eerste echte slagen uitgedeeld - en hoe.

De kleine man met de grote ideeŽn voor de VRT was al een tijdje op "ramkoers" met de politici die de laatste tijd veel oren hadden voor de argumenten waarmee de commerciŽle televisie tegen de marktverstoring van de VRT argumenteerden. Speciaal dan op de markt van de televisiereclame.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-09-06 om 12:05:41 - - item printen - item mailen

Stem clichť (15-09-06)


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-09-06 om 00:26:21 - - item printen - item mailen

Brief zonder haat (06-09-06)


In De Standaard, De Morgen en vermoedelijk ook nog wel andere kranten verscheen vandaag een lezersbrief van een zekere Dirk Zwysen uit Antwerpen. Ik neem de brief helemaal over:

Gisteren kreeg ik een enveloppe in de bus, met daarop in koeien van letters: ,,brief zonder haat.'' Het schrijfsel bleek afkomstig te zijn van Albrecht Cleymans, voorzitter van het Vlaams Belang van Berchem.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 06-09-06 om 09:03:09 - - item printen - item mailen

Moet Vlaanderen zelfstandig? (04-09-06)


Remi Vermeiren

Mark EyskensIn het pas verschenen magazine "Uit", het ledenblad van de Vlaamse automobilistenvereniging, is een interview verschenen met Mark Eyskens en Remi Vermeiren. Mark, zoon van Gaston en zelf ex-premier van dit land (weze het nogal kort) en Remi, ex KBC-Voorzitter en vooral voorzitter van de think-tank "In de Warande" die het "manifest voor een zelfstandig Vlaanderen in Europa" publiceerde.

Het blad zelf drukt een gedeelte van het interview af samen met de belofte dat "in september" de volledige versie zal verschijnen op de website www.uit.be - op vandaag is dat nog niet te zien.

De mening van ondergetekende -ook WalloniŽ zal een enorm voordeel halen uit de splitsing- is gekend. De citaten komen uit een interview met twee heren die duidelijk van mening verschillen.

Ondertussen ga ik even kijken op www.eyskens.com en tref er naast de schilderwerken een leuke quote aan: "Beloften voor de verkiezingen betekenen belastingen na de verkiezingen". Het CV op de website van Eyskens vermeldt naast een indrukwekkende reeks grootste onderscheidingen ook dat hij nog redacteur is geweest van het tijdschrift "Ons Leven", het blad van het KVHV Leuven. Enfin, dit tussen haakjes.

In afwachting van het volledige interview, enkele quotes:
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-09-06 om 23:48:57 - - item printen - item mailen

Alles in dit land is communautair - vervolg (01-09-06)


De FOD (Federale Overheids Dienst) FinanciŽn zal waarschijnlijk bij de splitsing van BelgiŽ het laatste in te nemen bastion zijn: wie de centen heeft, heeft de macht.

Het aantal directieleden op deze FOD (in de regionale directies) is op een Belgische wijze tot stand gekomen: niet aan de hand van het aantal belastingsplichtigen, en nog minder op basis van het bedrag van de geÔnde belastingen. Neen, de verdeelsleutel is de toekomstige werklast geweest: de achterstand in het aantal te innen dossiers. Zo komt het dat de Waalse regionale directies meer dan de helft van het aantal directieleden hebben voor minder dan 30 procent van de belastingopbrengsten in dit land.

Ondertussen blijkt uit de monitoring over het computernetwerk dat in verschillende van die regionale Waalse directies soms dagenlang geen computer wordt aangezet.

Mooi hť, die solidariteit tussen Vlaanderen en WalloniŽ ? ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-09-06 om 11:38:34 - - item printen - item mailen