Skip to main content.

"BelgiŽ stevent af op een implosie" (23-11-05)


Quo vadis Belgica? Op een studiedag in het Vlaamse parlement over de toekomst van BelgiŽ waarschuwt oud-premier Wilfried Martens voor een implosie van de Belgische staat.

De "vader van twee staatshervormingen" (1980 en 1988) maakt zich zorgen over wat de generatie politici na hem maakten van de staatshervorming.

"De communautaire evolutie baart me zorgen. Er is niet alleen een radicalisering in de hoofden, vooral ook ben ik bezorgd omdat sommigen in de huidige Vlaamse politieke generatie nieuwe hervormingen vooropstellen zonder vooraf uitgewerkte strategie of doel. Vlaanderen vaart op die manier naar een haven die het niet kent en wie dat doet is -naar het woord van Seneca- bij voorbaat verloren"
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-11-05 om 01:18:12 - - item printen - item mailen

Karel De Gucht en God (22-11-05)


Iedereen kent ondertussen al die mop van Karel de Gucht die in de hemel komt en tegen God zegt: "Ik geloof dat u op mijn stoel zit".

Dit schoot door mijn hoofd toen ik dit weekend in het nieuws zag hoe de Witte Paters in hun tafelgebed God dankten voor de behouden terugkomst van hun medebroeder Guy Theunis die in Rwanda beticht werd van medeplichtigheid aan de genocide. "Een teken dat God met ons is", zo baden ze.

God, is dat niet gewoon Karel De Gucht ? ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-11-05 om 11:44:25 - - item printen - item mailen

Wim Aerts over het probleem van Europa (04-11-05)


"Het probleem van Europa is noch een tekort aan staat, noch de vergrijzing, noch de globalisering. Werkelijke problemen worden veroorzaakt door de nefaste attitude om voor elk probleem direct naar de overheid te kijken. Deze houding verstikt onze maatschappij, en het is de taak van liberalen dit scherp aan de kaak te stellen."

(Wim Aerts is voorzitter van het LVSV Gent)


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-11-05 om 10:23:05 - - item printen - item mailen

Nog een paar bedenkingen over die partij die zichzelf islamofoob noemt (03-11-05)


Op lvb.net is een bijdrage verschenen niet over de uitspraken van Filip Dewinter maar wel over het debat dat daar gisteren blijkbaar over gevoerd is op tv1. Pardon, Eťn.
(Ook een weblog moet zijn bezoekers elke dag verdienen)

En aangezien ik de onnoemelijke pretentie heb om mij boven de platitudes te begeven die elk debat in dit land domineren, hierbij een weergave van mijn bijdrage-reactie op het forum lvb.net:

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-11-05 om 23:03:11 - - item printen - item mailen

Vlaams Belang is een islamofobe partij (03-11-05)


Het is Filip Dewinter menens met zijn charme-offensief naar de Joodse gemeenschap. Op zijn eigen website geeft hij fragmenten weer uit een nog te verschijnen interview met Jewish Week, Jewish and Israel news from New York.

Hij noemt zijn eigen partij een islamofobe partij.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-11-05 om 01:03:49 - - item printen - item mailen

You ain't seen nothing yet (01-11-05)


In Brussel wordt betoogd tegen de plannen van de regering om in een aantal gevallen brugpensioen maar vanaf zestig meer toe te staan.

In Duitsland ligt een voorstel op tafel om de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar.

Ik denk dat er niet veel andere keuzes zijn gezien onze "vergrijzende" bevolking en de volledige scheeftrekking in ons land tussen werkenden en niet-werkenden.

Ik denk ook niet dat ik een pensioen zal zien voor mijn zeventig jaar. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-11-05 om 20:03:19 - - item printen - item mailen