Skip to main content.

Alain Destexhe, "We hebben nood aan een revolutie" (29-08-05)


"Om de problemen van WalloniŽ aan te pakken, moet je raken aan het hart van de macht van de PS. Neem de publieke sector.
In al die overheidsorganisaties zijn er postjes te verdelen. In Henegouwen alleen heb je meer dan 1.000 bestuursmandaten in intercommunales. Meer dan de helft is ingevuld door socialisten. Dat zijn 500 mensen die een rechtstreeks belang hebben bij het instandhouden van het systeem. Op het vlak van de arbeidsmarkt is het probleem de hechte band tussen de socialistische vakbond FGTB en de PS. De voorzitter van de vakbond zetelt in het directiecomitť van de PS. Nergens ter wereld zie je dat nog. Heel die vakbondscultuur speelt WalloniŽ parten.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-08-05 om 22:51:00 - - item printen - item mailen

De demagogie van Olivier Maingain (27-08-05)


De tweelingbroer van Dewinter ?

Olivier Maingain, voorzitter van het FDF, Brusselaar van het soort dat elke dag zijn Vlaming als ontbijt verorbert, doet het weer.

De man is het prototype van de generatie van Franstalige politici die met kop en staart verantwoordelijk zijn voor de lethargie in het Franstalige landsgedeelte. Alles wat verkeerd gaat is namelijk de schuld van les Flamands.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-08-05 om 21:49:27 - - item printen - item mailen

Over normen en waarden (25-08-05)


"(...)Een belangrijke vraag is deze: hoe is het mogelijk dat een substantieel deel van de Amerikaanse bevolking voor een president stemt wiens beleid hen onweerlegbaar armer maakt? Het antwoord, zo stelt professor George Lakoff, is dat mensen niet noodzakelijk voor hun eigen socio-economische belang kiezen. Ze kiezen op basis van waarden, op basis van hun eigen identiteit. En zo kan het dat een onderwerp als abortus - waar het grootste deel van het electoraat nooit rechtstreeks mee te maken krijgt - de Amerikaanse politiek beheerst.(...)

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-08-05 om 00:16:43 - - item printen - item mailen

Linkdump - Kiespotentieel van uiterst rechts (23-08-05)


Het concept van een linkdump is iets wat echt nog ontbreekt op dit blog.

In afwachting :

Weblog Chris Demeyere.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-08-05 om 21:11:24 - - item printen - item mailen

Komkommertuyd, maar gelukkig is er nog Landuyt. (22-08-05)


Ik heb niet geteld hoeveel keer hij in de vakantiemaanden in het nieuws is geweest maar het zal wel minstens ťťnmaal per week geweest zijn.

Zo een hard werkend minister hebben we in lang niet meer gezien. Van zuchten over het geŽrfde Sabena-dossier over nieuwe verkeerswet naar autokeuring.

De Tijd brengt vandaag zijn vakantionele lijdensweg in een paginabreed en even hoog interview. Een mens zou voor minder zijn congť laten staan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-08-05 om 19:24:04 - - item printen - item mailen

Paul-Henry Gendebien over BelgiŽ (20-08-05)


Paul-Henry Gendebien, bet-achter kleinzoon van Alexandre Gendebien
"Weet je, ik snap niet waarom er zo dramatisch wordt gedaan over een scheiding. Niks zo zielig als een koppel dat tegen zijn zin blijft samen wonen, ja toch? De oplossing ligt voor de hand.

Vlaanderen is perfect leefbaar als onafhankelijke staat. WalloniŽ kan niet zelfstandig overleven, aansluiting bij Frankrijk is voor ons de enige oplossing.

Het is toch goed leven in BelgiŽ, hoor je dan vaak. Maar wist je dat het Waalse levensniveau 15 procent onder het Europese gemiddelde ligt? In Henegouwen is het verschil zelfs 25 procent, een stuk slechter dan de armste streek van Frankrijk. Zo zie je maar, WalloniŽ heeft niet veel te verliezen bij het einde van BelgiŽ (...)"

Paul-Henry Gendebien, notoir rattachist, geÔnterviewd in De Morgen van 16 juli 2005.

(Een nuchter commentaar hierop bij I am no name) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-08-05 om 18:48:00 - - item printen - item mailen