Skip to main content.

"Vivant klaagt wantoestanden inzake kruispuntbank aan" (31-07-03)


Op www.politics.be vindt u een mededeling van Vivant waarbij deze partij de toestand van de Kruispuntenbank voor de Ondernemingen aanklaagt.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-07-03 om 21:41:30 - - item printen - item mailen

En nog eens over de post... (29-07-03)


"Nu het eindelijk zover is, breekt de hel los. Traditiegetrouw begint het zuiden van het land met de boel plat te leggen. De Waalse postmannen en -vrouwen hebben ook het meest te verliezen. Het politiek en syndicaal cliŽntelisme heeft er daar de voorbije 30 jaar voor gezorgd dat de verhouding tussen werkvolume en werknemers volledig is scheefgetrokken. Dat vakbonden de werkgelegenheid verdedigen is normaal. Maar ze mogen dat niet doen met oogkleppen op. Vandaag staken of blijven ijveren voor het status-quo levert op termijn niemand iets op: de vakbonden niet, de werknemers evenmin en zeker de overheid en enige aandeelhouder niet.
Bij de NMBS heeft Karel Vinck zowel regering als werknemers op hun plichten gewezen, het is de hoogste tijd dat Johnny Thys dat ook bij De Post doet. In BelgiŽ zullen altijd treinen blijven rijden, alleen zal het misschien de NMBS niet meer zijn die ze bestuurt, waarschuwde Vinck. In BelgiŽ zullen ook altijd brieven besteld worden, alleen zullen het misschien niet meer de postmannen van de De Post zijn die ze in de bus stoppen."

Tijd

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-07-03 om 22:04:22 - - item printen - item mailen

Taalgrens is ook een werkloosheidsgrens (27-07-03)


Luc Van Braekel heeft op zijn weblog een bijzonder pertinent artikeltje gepubliceerd over dit thema. Lezen !

Weblog Luc Van Braekel ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-07-03 om 11:19:09 - - item printen - item mailen

Ryanair veroordeeld voor bedrieglijke reclame (25-07-03)


(afp) - Een Duitse rechtbank heeft geoordeeld dat de Ierse budgetmaatschappij Ryanair zich schuldig heeft gemaakt aan bedrieglijke reclame. Ryanair mag geen gebruik meer maken van de naam DŁsseldorf voor zijn drie dagelijkse verbindingen tussen Londen en Niederrhein. Volgens de rechtbank is de vermelding van DŁsseldorf bedrieglijke reclame omdat de maatschappij haar klanten laat geloven dat ze dicht bij die stad landen. Niederrhein ligt op 70 kilometer van DŁsseldorf.


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-07-03 om 00:23:14 - - item printen - item mailen

VW bouwt laatste Kever op 30 juli in Mexico (15-07-03)


FRANKFURT (afp/tijd) - Volkswagen zet op 30 juli aanstaande definitief een punt achter de productie van zijn beroemde oude Kever-model. Van de traditionele Kever werden in bijna 70 jaar meer dan 21,5 miljoen exemplaren verkocht. De laatste Kever wordt gebouwd in de fabriek in het Mexicaanse Puebla. De auto is een van de 3.000 Kevers uit de zogenaamde Cox-reeks. Voor een Kever uit de laatste serie moet een koper omgerekend ongeveer 7.000 euro neertellen. De Kever werd in het begin van de jaren dertig ontwikkeld door ingenieur Ferdinand Porsche.
De serieproductie ging in 1939 van start. Na de Tweede Wereldoorlog begon de verkoop echt op dreef te komen. In 1955 vierde VW de productie van het miljoenste exemplaar. Aan het eind van de jaren zeventig begon de vraag naar de Kever te slabakken. In Europa werd de productie ervan in 1978 stopgezet. VW Brussel was een van de vestigingen die de oude Kever maakten. Puebla bouwt ook de New Beetle, maar van die auto worden in verhouding veel kleinere aantallen afgezet, zeker in Europa.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-07-03 om 00:01:33 - - item printen - item mailen

Notarissen willen digitale verbinding met Kruispuntbank (14-07-03)


Federale ICT-dienst Fedict onderzoekt aanbod
(tijd) - De notarissen willen nieuw opgerichte vennootschappen zelf inschrijven bij de Kruispuntbank Ondernemingen (KBO) en het ondernemingsnummer aanvragen. Zij moeten daartoe digitaal toegang krijgen tot de KBO. Nu verloopt de inschrijving via de griffie van de handelsrechtbank, een omweg waarvan niemand de precieze duur kent, zegt Karel Tobback, de voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgisch notariaat. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:59:45 - - item printen - item mailen

Nuon plaatst zonnecentrale in Winksele (14-07-03)


(tijd) - Nuon BelgiŽ, de Belgische poot van het Nederlandse energiebedrijf Nuon, heeft een contract afgesloten met de producent van kraanwerk en sanitaire systemen Grohe over de plaatsing van zestig zonnepanelen op het dak van de hoofdzetel van Grohe in Winksele. De zonnepanelen zullen ongeveer 5.000 kilowattuur (kWh) elektriciteit per jaar produceren. Grohe zal de opgewekte zonne-energie aanwenden voor eigen verbruik. Het project vergroot de capaciteit aan fotovoltaÔsche elektriciteit in BelgiŽ met 1,5 procent. De zonnecentrale bij Grohe is het eerste zonne-energieproject van Nuon op Vlaamse bodem.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:58:17 - - item printen - item mailen

Ius Laboris breidt zich uit naar nieuwe EU-lidstaten (14-07-03)


Advocatenalliantie voor arbeidsrecht trekt Poolse partner aan
BRUSSEL (tijd) - De internationale advocatenalliantie Ius Laboris (IL), die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, krijgt vier nieuwe leden en verenigt nu twintig advocatenkantoren en 1.000 advocaten in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Een opvallende nieuwkomer is het Poolse advocatenkantoor Soltysinski Kawecki & Szlezak, de eerste partner van Ius Laboris in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:57:17 - - item printen - item mailen

Voorstellen Tabaksblat gunstig voor koers Nederlandse aandelen (14-07-03)


Managers worden afgerekend op creatie aandeelhouderswaarde
(tijd) - De voorstellen van de Commissie-Tabaksblat om het deugdelijk bestuur bij de Nederlandse bedrijven te verbeteren, zullen verregaande gevolgen hebben voor de besluitvorming bij beursgenoteerde ondernemingen. Om aandeelhouderswaarde te creŽren, zullen heel wat Nederlandse bedrijven kiezen voor een delisting, het opbreken van de activiteiten, de uitkering van hogere dividenden, of de terugbetaling van kapitaal. Dat moet de beurskoersen ten goede komen. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:55:40 - - item printen - item mailen

'BelgiŽ denkt zoals commissie-Tabaksblat' (03-07-03)


'BelgiŽ denkt zoals commissie-Tabaksblat'
Guy Keutgen (VBO) tevreden over Nederlandse corporate-governancevoorstellen

(tijd) - 'De voorstellen die de Nederlandse commissie-Tabaksblat over deugdelijk bestuur formuleerde, gaan in de goede richting. In BelgiŽ denken we grotendeels al in dezelfde richting', zegt Guy Keutgen, de secretaris-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De soms verregaande Nederlandse voorstellen bevatten dan ook weinig verrassingen voor Keutgen. Hij pleit vooral voor een doorgedreven transparantie in het bedrijfsleven.'Bron en vervolg van artikel :^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-07-03 om 10:12:32 - - item printen - item mailen