Skip to main content.

Ce pays est une fiction (19-12-06)


Als de heisa over de "end of the worlds"-reportage van RTBF iets aantoont, is het wel dat dit land al een fictie is. Van alle kijkers die dachten dat de reportage werkelijkheid was, waren er blijkbaar weinigen die even naar de VRT overschakelden. Zij zouden gezien hebben dat het daar gewoon voetbal was of zoiets.

Maar vermoedelijk hebben die mensen de VRT niet eens meer als preselectie op hun toestel geprogrammeerd. Want la Flandre c'est l'étranger. Et d'ailleurs le Flamand c'est du patois.

Wat dit land naar een splitsing leidt is niet één of andere reportage, is niet het feit dat Wallonië een PS-staat is, is niet de vaststelling dat de belangrijkste burgemeesters in Wallonië in voorhechtenis zitten.

Dit land bestaat niet meer omdat -met uitzondering van een schokkende gebeurtenis bijvoorbeeld in de koninklijke familie- niets meer in staat is om noord en zuid bij elkaar te brengen. Want de taalbarrière scheidt ons meer dan ooit. We zijn in feite al twee staten. La Belgique est une fiction. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-12-06 om 22:31:21 - - item printen - item mailen

Sigrid Spruyt, Nieuwsanker van VRT (12-12-06)


"Ik heb geschiedenis gestudeerd en daarna voor de journalistiek gekozen omdat ik wilde weten hoe de wereld in elkaar zat en zit. Elke dag breng je verslag uit van de waan van de dag. Hoe langer je daar middenin zit, hoe beter je beseft dat het máár de waan van de dag is.
Ik ben in 1989 gestart op de VRT-nieuwsdienst en ik kan op twee handen tellen wat er sindsdien aan echt belangwekkende dingen gebeurd zijn: de val van de Muur en de ineenstorting van het communistisch systeem, de opkomst van het fundamentalisme in ons land, met al zijn zwarte zondagen. Je had de Algerijnse kwestie, Salman Rushdie, een paar golfoorlogen, 9/11. In het binnenland de dood van koning Boudewijn en de affaire-Dutroux, maar dan hebben we het ongeveer gehad. Hoeveel journaals zouden dat zijn? Dat besef relativeert de drukdoenerij van elke dag. Maar cynisch ben ik niet geworden."

(...)

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-12-06 om 10:29:00 - - item printen - item mailen

Eandis en de wet (11-12-06)


Wij hebben onlangs aangevraagd om de dubbele meter die al in onze woning was, te activeren. Om gebruik te kunnen maken van het nacht- en weekendtarief. En eigenlijk ook omdat wij vrezen dat wij anders gaan betalen voor al de gebruikers die nacht- en weekendtarief aanvragen.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-12-06 om 14:41:15 - - item printen - item mailen