Skip to main content.

Komkommertijd (4) (26-08-03)


De kranten worden steeds dunner. Hoofdnieuws vandaag is blijkbaar dat de eerste tekenen van heropleving van de economie in aantocht zijn.

Het ontslag van Johan Leman als voorzitter van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding als uitloper van de crisis rond de Afghaanse vluchtelingen in de Kerk van Elsene is een spijtige zaak. Dit had niet moeten gebeuren.

De komkommertijd was wťl een gelukkige zaak voor de nieuwgeboren prins Gabriel. Een fotospecial is te vinden op www.standaard.be.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-08-03 om 10:28:55 - - item printen - item mailen

Werk gevonden (26-08-03)


Voor ik het vergeet :

Vanaf 1 september ga ik aan de slag bij de VLD in Brussel als jurist-webmaster-systeembeheerder.

Geef toe ...

http://www.vld.be.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-08-03 om 10:11:17 - - item printen - item mailen

Foto toegevoegd (21-08-03)


Ik heb een nieuwe foto toegevoegd op de fotopagina. In onze tuin hebben we deze zomer een nieuw insect ontdekt dat vliegt als een colibri en met een lange oprolbare snuit nectar uit de bloemen haalt. Kent iemand dit insect ? Reageren graag !

Voor de nieuw toegevoegde foto's kan je voortaan ook doorklikken op de foto waarna je een vergroting te zien krijgt.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-08-03 om 11:20:20 - - item printen - item mailen

Bart Sturtewagen in De Standaard vandaag : (18-08-03)


Een achterlijk, kwezelachtig land met een achterlijke president, een achterlijk historisch en cultureel bewustzijn, een achterlijk school- en socialezekerheidssysteem, met achterlijke wapen- en strafwetten en nu dus ook een achterlijke energievoorziening. Haha.

Een vraag blijft bij die opsomming van grotendeels correcte vaststellingen overeind: hoe kan het dat een land met zulke enorme structurele fouten zo machtig, zo succesvol en zo rijk is? Het zou eigenlijk aan zijn interne tegenstellingen en absurde methodes moeten tenondergaan, maar dat doet het niet. Het gaat door reusachtige crisissen, maar beleeft telkens een spectaculair herstel.

Is het omdat het een schandelijke kloof tussen arm en rijk toelaat en een buitenproportioneel deel van 's werelds rijkdommen naar zich toehaalt? Is het omdat het een militaire superioriteit heeft opgebouwd waardoor het zijn wil aan andere naties kan opleggen? Of is het omdat in een kapitalistisch systeem al het water toch naar de zee vloeit? Dat alles, ongetwijfeld.

De ondergang van dat imperium, zoals dat van andere rijken die het in de wereldgeschiedenis zijn voorgegaan, is al talloze malen voorspeld. En wellicht komt het er ooit nog van. Maar intussen is het wel zinvol om na te denken over datgene wat de superioriteit van dat zo aanvechtbare systeem verklaart. Want onder al die ergerlijke uitwassen moet er een drijvende kracht zijn, een inspiratie waar wij Europeanen en de rest van de wereld nog iets kunnen van opsteken.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-08-03 om 09:01:53 - - item printen - item mailen

Stroompanne in de VS (15-08-03)


De skyline van Manhattan zonder lichten
New York Times 15 augustus 2003, Foto NYT

Politieagente op Times Square, Foto NYT
New York Times 15 augustus 2003Totale verkeerschaosNew York Times 15 augustus 2003, Foto NYT


De New York Times heeft op haar website een paar unieke foto's van de chaos in onder andere New York tijdens de zware stroomuitvak gisterenavond en vannacht.


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-08-03 om 11:46:55 - - item printen - item mailen

Stephanie (14-08-03)


Aan de pagina over Stephanie, het meisje met cerebellaire hypoplasie, is een mooie foto toegevoegd.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-08-03 om 00:57:20 - - item printen - item mailen

Foto's (11-08-03)


Op de fotopagina heb ik een paar nieuwe foto's toegevoegd in mijn tuin genomen gedurende de maand juli. De hommels doen zich te goed aan de lavendel terwijl de vlinders om evidente redenen de Chinese vlinderstruik verkiezen. Deze foto's zijn getrokken zonder macro-ring op ongeveer 300 mm. De macro-ring (KIRON) is ondertussen aan de materiaaltas toegevoegd en we zijn ook "gezwicht" voor de gebruiksvriendelijkheid van de digitale fotografie : een 2 megapixel Nikon Coolpix 2000 (om te beginnen hť). ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-08-03 om 21:00:20 - - item printen - item mailen

Werk gevonden ! (07-08-03)


En je hoor 't is gelukt, in deze periode van laagconjunctuur, hittegolf en vakantie. Vanaf 1 september gaan we weer aan de slag.
Hopelijk hebben we dan nog een beetje tijd om de weblog bij te houden want een deel van het werk bestaat erin een andere website ....

(De rest volgt de laatste week van augustus)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-08-03 om 22:23:41 - - item printen - item mailen

KMI voorspelt warmste dag sinds 1833 (06-08-03)


(belga) - Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) in Ukkel heeft de hoogste temperatuurvoorspellingen gedaan sinds het begin van de waarnemingen in 1833. De deskundigen van het weerinstituut verwachten donderdag in sommige delen van het land 39 tot 40 graden Celsius. Het vorige record bedraagt 37,4 graden Celsius en dateert van augustus 1994. De middernachttemperatuur van woensdag op donderdag blijft steken op 25 graden Celsius.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 06-08-03 om 23:39:04 - - item printen - item mailen

Stephanie heeft cerebellaire hypoplasie (02-08-03)


Cerebellaire hypoplasie is een zeldzame genetische afwijking waardoor de kleine hersenen niet volledig ontwikkeld zijn. Daardoor kan ze niks zelfstandig doen : niet stappen, niet zitten, niet praten, niet eten. GecoŲrdineerde spieracties zijn onmogelijk en de arm- en beenspieren worden dus niet echt gebruikt. De spieren staan ook constant onder grote spanning waardoor de patiŽntjes tijdens de groei regelmatig operaties moeten ondergaan om de spieren te "verlengen" om hun beendergestel niet te laten scheefgroeien.

Lees verder op http://www.francisdevriendt.net/stephanie
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-08-03 om 00:05:24 - - item printen - item mailen