Skip to main content.

Vaticaanstad, A.D. 2003 (31-07-03)


Het is geen geheim dat ik geen voorstander ben van het feit dat aan de wettelijke erkenning van relaties tussen personen van hetzelfde geslacht de naam "huwelijk" is gegeven (zie mijn weblog van 7 juni), omdat een "huwelijk" tussen personen van hetzelfde geslacht noch aan de antropologische betekenis noch aan de sociologische functie van een huwelijk beantwoordt.
Ik heb deze wet en de verschillende voorstellen die eraan ten grondslag liggen dan ook verschillende keren een zwaar geval van legistieke luiheid genoemd.
Het is namelijk veel simpeler om personen van hetzelfde geslacht tot het huwelijk toe te laten dan stuk voor stuk alle discriminaties van homofiele relaties uit de wetgeving te halen.
Maar het Vaticaan bakt het wel erg bruin.
Sommige mensen vragen zich af waarom de kerken leeglopen. Anderen vragen zich af wat ze daar nog zouden kunnen vinden in het jaar 2003....
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-07-03 om 22:32:18 - - item printen - item mailen

CBF versterkt rol websites in financiŽle communicatie (29-07-03)


Antwerpen (tijd-nieuwslijn) - De Commissie voor het Bank- en Financiewezen, die sinds 1 juni de volledige controle uitoefent over de Belgische financiŽle markten, versterkt de rol van de website van bedrijven in hun financiŽle communicatie. De website moet hiervoor wel aan voorwaarden voldoen. Dat blijkt uit een omzendbrief van de CBF.

Bron en vervolg van artikel : Tijd
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-07-03 om 22:00:08 - - item printen - item mailen

Komkommertijd (2) : Medicijnen vervuilen het water (25-07-03)


BRUSSEL -- Tonnen geneesmiddelen komen na inname via de riool in de natuur terecht. Er wordt druk gezocht naar manieren om de medicijnen uit het oppervlaktewater en het grondwater te houden. Ook in drinkwater zijn al sporen van geneesmiddelen teruggevonden.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-07-03 om 00:03:46 - - item printen - item mailen

Komkommertijd (1) of de debilisering slaat weer toe. (24-07-03)


De minister van Volksgezondheid heeft een eerste beleidsdaad gesteld. Ze heeft beslist alle spuitbussen met olijfoliespray uit de rekken te halen. Dat berichtte het radio1 journaal gisterenmorgen.
De versbakken en piepjonge Minister van Volksgezondheid liet de brandweer proeven uitvoeren met de olijfoliespray van Belolive en Reddy. Vaststelling : als je ermee op een vuur spuit dan produceer je steekvlammen van wel een halve meter.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-07-03 om 09:28:58 - - item printen - item mailen

Handelaars krijgen alarmknop - KORTRIJK VERHOOGT VEILIGHEID IN WINKELWANDELCENTRUM (16-07-03)


De stad Kortrijk en de politie nemen nog dit jaar een reeks ingrijpende maatregelen om de veiligheid in het centrum te verhogen. Er komt een commissariaat in het winkelwandelcentrum om de aanwezigheid van de politie te benadrukken, er worden tien extra agenten ingezet en een speciale fietsbrigade. Een noodknopsysteem en het afwerken van de toegangscontrole tot de voetgangerszone zijn andere krachtlijnen uit het plan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:19:00 - - item printen - item mailen

BelgiŽ schond bronnengeheim (16-07-03)


BRUSSEL -- BelgiŽ liep gisteren een zware veroordeling op door het Mensenrechtenhof in Straatsburg, wegens huiszoekingen bij journalisten in 1995. Volgens de Europese rechters schond het Belgische gerecht daarmee het bronnengeheim van journalisten. Het gaat om een princiepsbeslissing die gevolgen heeft tot ver buiten de grenzen van ons land.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:02:32 - - item printen - item mailen

Oprichting alimentatiefonds met ťťn jaar uitgesteld (16-07-03)


(belga) - De oprichting van het alimentatiefonds wordt met een jaar uitgesteld, tot 1 september 2004. Het uitstel wordt bevestigd door een document waaruit blijkt dat de beslissing deel uitmaakt van een programmawet van de nieuwe regering. Bij het kabinet van FinanciŽn was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

Bron en vervolg van artikel : De Tijd online ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 21:49:49 - - item printen - item mailen

'Het zal regelen regenen' (14-07-03)


Voor CBF-voorzitter Eddy Wymeersch is regulitis een noodzakelijk kwaad

BRUSSEL (tijd) - 'De financiŽle sector klaagt terecht over de massa regelgeving die op haar afkomt. De regulitis van de Europese instellingen is onvoorstelbaar. Maar ik vrees dat het een noodzakelijk kwaad is. De tijd is voorbij dat men onder heren kon afspreken wat kan en niet kan. Er zijn steeds meer gerechtelijke betwistingen van onze beslissingen', zegt Eddy Wymeersch, voorzitter van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen (CBF), in een gesprek met deze krant.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:54:02 - - item printen - item mailen

Badeendjes zwemmen elf jaar (14-07-03)


Van een containerschip afdonderen en meer dan tien jaar ronddobberen op drie oceanen. Een plastic eendje beleeft doorgaans minder spectaculaire avonturen. Een drijvende kolonie badspeeltjes -- eendjes, bevers, schildpadden en kikkers -- zal een dezer dagen aanspoelen in New England aan de Amerikaanse oostkust, gebleekt en verweerd door hun wereldreis over zee. Oceanografen geven toe dat de avontuurlijke reis van de badspeeltjes hun veel heeft geleerd over de stromingen in de wereldzeeŽn.

Elf jaar geleden vielen tijdens een storm 29.000 plastic speeltjes van een containerschip dat in China vertrokken was met bestemming Seattle. Ze begonnen hun reis in de Stille Oceaan, ter hoogte van de vijfenveertigste breedtegraad, in de buurt van de datumgrens. Via de kust van Alaska bereikten zij in 1995 de Beringstraat en vijf jaar later IJsland.

In 2001 kwamen ze in de buurt van de plaats waar de Titanic in 1912 verging.

,,Een deel dreef verder, de rest maakte een bocht en drijft richting Europa'', zegt Curtis Ebbesmeyer, een gepensioneerde oceanograaf die de reis van de badspeeltje bijhoudt. ,,Op dit moment zouden er zich enkele honderden over de kust van New England verspreid moeten hebben.''

Ebbesmeyer volgt de reis aan de hand van meldingen van aangespoelde eendjes. Volgens hem zijn ze nuttig geweest voor oceanografen die meer te weten willen komen over oppervlaktestromingen. De speeltjes zorgen er misschien ook voor dat mensen zich realiseren hoeveel rotzooi elk jaar in zee terechtkomt. Zo'n 10.000 containers vallen jaarlijks van schepen. Containerschepen vervoeren 95 procent van de goederen in de wereld. De containers worden steeds hoger gestapeld. Het zijn niet altijd badeendjes: een derde bevat schadelijke materialen.

(De Standaard, 14 juli 2003) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 00:06:40 - - item printen - item mailen

Verbreding E17 Kortrijk-Waregem begint in september (10-07-03)


Op de E17 in Kortrijk beginnen in september de werkzaamheden voor de verbreding van de snelweg. Om de hinder te beperken, heeft het Vlaamse Gewest de aannemer Stadsbader uit Harelbeke opgelegd om in drie fasen te werken. Opvallend is de korte uitvoeringstermijn: na 118 werkdagen moeten er drie rijstroken in beide richtingen liggen."

Bron en vervolg van artikel : De Standaard regionaal 10.07.2003 ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-07-03 om 12:40:45 - - item printen - item mailen

Bossuyt schudt slapende stroomverbruikers wakker (02-07-03)


De Standaard bericht vandaag over de oproep die Vlaams Minister van Energie lanceerde naar de gezinnen om een prijsbewuste keuze te maken inzake energieleveranciers.

Die goedkope electiciteit wordt onder andere aangekocht in Frankrijk.

Ondertussen is nog steeds niet duidelijk hoe de beheerder van het electriciteitsnetwerk Elia de noodzakelijke investeringen zal financieren om het netwerk aan te passen aan deze nieuwe energiestromen uit het buitenland. De Tijd berichtte op 7 juni laatstleden dat de cashflow van Elia niet voldoende is om tot 2007 deze investeringen te bekostigen.

De vraag is dan ook of telecommunicatie-scenario's zich in de energiesector zullen herhalen. Door de nieuwe telecommunicatiebedrijven werden de laatste jaren klanten geworven door aggressieve prijsstrategieŽn. Maar verschillende malen bleek dat de kostprijs van het gebruik van (andermans) netwerken nadien een beslissende invloed had op de aangerekende prijzen. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 10:02:44 - - item printen - item mailen

De dertiger zit niet stil (02-07-03)


Druk, druk, druk. Als al ťťn ding duidelijk is, is het wel dat de dertiger tijd tekort komt. Hij en zij werken -- negen op de tien mannen en acht op de tien vrouwen zijn actief op de arbeidsmarkt. Geen enkele andere leeftijdscategorie scoort zo hoog. Ze wassen en plassen -- al doet de man dat nog altijd een stuk minder dan de vrouw, voeden kinderen op en bouwen een eigen huis.

Standaard

(Ze kunnen natuurlijk ook websites bouwen) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:05:09 - - item printen - item mailen