Skip to main content.

Overheidssites in BelgiŽ kwetsbaar en de rol van Joomla! daarin. (08-09-08)


De Standaard brengt vandaag het bericht dat verschillende Belgische overheidssites kwetsbaar zijn en kunnen gehackt worden. Dat lijkt ons natuurlijk geen onmogelijk scenario, een website die ik ooit zelf maakte werd wel eens gehackt.

Er wordt ook een voorbeeld gegeven: "Een voorbeeld van zo'n kwetsbare overheidssite is die van de Dienst voor het Strafrechtelijk Beleid (www.dsb-spc.be), een afdeling van het ministerie van Justitie. De site werd gebouwd met de populaire openbronsoftware Joomla!, die momenteel een ernstig beveiligingslek vertoont waarvoor nog geen oplossing gevonden is."

Dit laatste is vermoedelijk niet correct. Vorige maand werd inderdaad een kritische zwakke plek gevonden in het platform Joomla!. De kwetsbaarheid werd binnen enkele uren opgelost door het Joomla!-team. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-09-08 om 12:20:41 - - item printen - item mailen

Vliegt Nedstat-Motigo buiten? (01-09-08)


null
Zo nu en dan verbazen wij ons over het enthousiasme waarmee flaters van formaat worden begaan. Zoals de Post die haar kantorennetwerk afschaft. Of een gratis website teller throughout the world gekend, die plots zijn gratis gebruikers buiten pest.

Ik heb het over de firma Nedstat.nl (eigenlijk niet eerlijk dat ik ze nog vernoem, maar iedereen kent die bewuste teller onder die naam) die al jaren gelden als de referentie onder de websites die gratis de statistieken van uw website bijhielden, zonder enige commerciŽle last.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-09-08 om 22:40:14 - - item printen - item mailen