Skip to main content.

Uit de nieuwe welkomstfolder van BEKINA (27-09-07)


" Iedere leerling heeft recht op uitdagend en aanmoedigend onderwijs. Als deze vraag de draagkracht van de leerkracht overstijgt, moet extra ondersteuning ingeschakeld worden. De draagkracht van de leerkracht kan om verschillende redenen worden overschreden, bijvoorbeeld omwille van de diversiteit en de ernst van de problemen die zich in de klas voordoen.
Leerlingen die een sterke behoefte hebben aan ver doorgedreven vormen van differentiatie hoeven hiervan niet de dupe te zijn. Ook zij hebben recht op onderwijs op maat." ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-09-07 om 21:35:42 - - item printen - item mailen

Vrouwelijke IT-geeks komen voor de allereerste keer in ons land samen (27-09-07)


Na het succes in andere landen, wordt op 17 oktober a.s. in Zaventem het eerste ‘Girl Geek Dinner’ georganiseerd. Een ‘girl geek’ is een vrouw met een bijzondere interesse in technologie, in het bijzonder computers en nieuwe media. Men kan een geek vergelijken met een ‘nerd’, maar doorgaans hebben geeks meer sociale vaardigheden.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-09-07 om 20:53:20 - - item printen - item mailen

Pechstrookrijders (18-09-07)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-09-07 om 08:35:33 - - item printen - item mailen

Hoegaarden, opnieuw uit Hoegaarden (17-09-07)


Op 4 december 2005 heb ik een bericht gepost op dit weblog met als titel: Hoegaarden uit Jupille. Ik ben niet tegen globalisering, maar het leek mij een eigenaardige beslissing van Inbev om de brouwerij in Hoegaarden te sluiten en de Hoegaarden in Jupille te gaan brouwen, waar het weze gezegt de beste pils ter wereld is ontstaan.

Blijkbaar is niet alle productie onbeperkt verplaatsbaar, zelfs niet in een geglobaliseerde economie. "De grote brouwerijen wanen zich almachtig maar ze vergeten dat wat goed is voor hun portefeuille, niet altijd goed is voor de kwaliteit van het bier", dixit Pierre Celis, Hoegaardenstichter, op zijn 82ste.

Dit weekend was er veel volk in Hoegaarden, waar de terugkomst van de productie werd gevoerd door een gans weekend de Hoegaarden te schenken aan 50 cent.

Het is hen gegund.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-09-07 om 10:48:59 - - item printen - item mailen

Oorlog in Irak - soms zijn de dingen wel zoals ze lijken (17-09-07)


De laatste jaren zijn de meest doorwrochte verklaringen gegeven voor de oorlog in Irak. We moesten ons beschermen tegen de massavernietigingswapens van Irak, zijn volk bevrijden van een waanzinnig dictator, een terroristenstaat opdoeken en wat weet ik nog allemaal.

Wie durfde suggereren dat de VS het land binnen vielen om zijn olie werd op zijn minst verdacht een extreem links sujet te zijn.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-09-07 om 10:46:47 - - item printen - item mailen

Ik ben aan het opruimen (16-09-07)


In juni dit jaar fotografeerde ik op vraag van Kortrijks Open Vld Schepen Wout Maddens een paar beschilderde stellingdoeken in het centrum van Brussel, een nieuwe rage.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-09-07 om 23:56:36 - - item printen - item mailen

Brussel, stad van minderheden (14-09-07)


"Het is een hardnekkige misvatting dat de grote meerderheid van de Brusselaars Franstalig is. De Brusselse Lingua Franca is weliswaar het Frans, maar het Engels rukt snel op. De echte Franstaligen vormen hier al lang geen meerderheid meer, tenzij je de Marokkanen, de Turken, de Pakistanen, al die mensen die zich dagelijks van het Frans bedienen, als Franstaligen bestempelt. Maar in dat geval moet je ook veel Nederlandstaligen in die categorie onderbrengen, die gebruiken immers ook vaak het Frans.
Nee, de waarheid is dat Brussel geen meerderheid meer kent. Dit is een stad van minderheden geworden"

(Vic Anciaux, geïnterviewd in Knack nr 37 37ste jaargang, 12 september 2007 ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-09-07 om 23:04:22 - - item printen - item mailen