Skip to main content.

Alexander Litvinenko op zijn sterfbed (24-11-06)


"U kunt er misschien in slagen één man het zwijgen op te leggen, maar de schreeuw van protest, meneer Poetin, zal voor altijd in uw oren weerklinken"

(De vergiftigde ex-spion Alexander Litvinenko haalde op zijn sterfbed nog zwaar uit naar de Russische president Vladimir Poetin) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-11-06 om 22:26:48 - - item printen - item mailen

SADDAM VERDICT (08-11-06)


'John Reid, the British Home Secretary, said that Saddam's hanging "was a sovereign decision by a sovereign nation". Thank heavens he didn't mention the £200,000 worth of thiodiglycol, one of two components of mustard gas we exported to Baghdad in 1988, and another £50,000 worth of the same vile substances the following year.
We also sent thionyl chloride to Iraq in 1988 at a price of only £26,000. Yes, I know these could be used to make ink and fabric dyes. But this was the same country - Britain - that would, eight years later, prohibit the sale of diphtheria vaccine to Iraqi children on the grounds it could be used for - you guessed it - "weapons of mass destruction".'

(Robert Fisk, "The Independent", november 6, 2006.) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-11-06 om 22:25:08 - - item printen - item mailen

Democraten heroveren stukje macht (08-11-06)


"De kiezers hebben dinsdag niet alleen een Congres verkozen, ze hebben ook de kaarten geschud voor de presidentsverkiezingen van 2008. Vele Republikeinen zijn hoegenaamd niet rouwig om het verlies van hun partij. Ze zijn van oordeel dat een oppositiekuur hen in een betere positie plaatst voor die nog belangrijker stembusslag. Als je al veertien jaar het Congres controleert en acht jaar het Witte Huis is het moeilijk de tegenpartij de schuld te geven voor de problemen.

De Republikeinse nederlaag zet meer gematigde Republikeinen in een goede uitgangspositie voor de primaries, de verkiezing van de officiële kandidaat van de partij voor het Witte Huis. Een veel genoemde naam is dan die Rudy Giuliani die burgemeester was van New York ten tijde van de aanslagen in 2001.

Er zijn tekenen dat de Republikeinen, in de ogen van vele kiezers, te ver zijn gegaan in hun morele kruisvaart. Hun spectaculaire nachtelijke tussenkomst om Terry Schiavo, de hersenverlamde vrouw uit Florida, in leven te houden, ook al hadden de artsen alle hoop opgegeven, was voor velen een keerpunt. In enkele districten verloren de Republikeinen een zetel omdat hun kandidaat te extreem was."

(De Standaard, 08.11.2006) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-11-06 om 22:03:14 - - item printen - item mailen