Skip to main content.

Gilbert De Swert, hoofd van de ACV-studiedienst, gaat met pensioen (30-06-06)


Enkele citaten uit het interview dat gisteren in de Gazet van Antwerpen verscheen:

"Onze generatie is altijd met haar gat in de boter gevallen. Wij hebben het geluk doorgaans aan onze zijde gehad. Wij hebben relatief gemakkelijk ene job gevonden en meestal niet in een nepstatuut. Onze generatie kent welvaart en moet dan ook correct belastingen betalen"

Was er bijzondere deskundigheid vereist voor die job ? (FD: de studiedienst leiden)

"Zeker. je moest kunnen kaarten. We hebben nog steeds een kaartclub met onder andere Jan Renders (FD: Voorzitter ACW), Marc Justaert (FD: Voorzitter CM) en Wim Coumans (FD: kabinetchef Inge Vervotte). Als we bijeenkomen, regelen we meteen wat in Belgi moet gebeuren ..."

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-06-06 om 10:05:53 - - item printen - item mailen

Nol Slangen over Tony Mary en de VRT (26-06-06)


"Televisiegebruik zal alsmaar meer lijken op dat van een iPod. Dat die vergelijking voor veel lezers, en niet het minst voor de politici, Chinees is, illustreert het probleem. De helft van de politieke klasse laat haar e-mails printen door een secretaresse omdat ze te weinig van een computer begrijpen. Tony Mary, met zijn IBM-achtergrond, heeft dat inzicht wel. Maar zijn stijl staat de overdracht van die kennis in de weg. Het blijft desondanks vooral de taak van een politicus om naar dat visionaire te streven, ook en vooral in hetgeen men technisch amper begrijpt."

(De Morgen, 24 juni 2006) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-06-06 om 12:02:46 - - item printen - item mailen

De trein is altijd een beetje reizen - en vl miserie (23-06-06)


Nooit is een bovenleiding gebroken door de warmte, er passeerde op dat ogenblik telkens toevallig een trein.

Ik had nog een paar titels hoor, maar wat is er nu vorige week eigenlijk gebeurd op de spoorlijn Brussel-Gent ter hoogte van Denderleeuw? En vooral, zijn er lessen uit te trekken? Ik had vandaag een verhelderend gesprek op de - Wat had u anders gedacht ? - trein.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-06-06 om 00:32:20 - - item printen - item mailen