Skip to main content.

Een gevoel van superioriteit (13-02-06)


Ik heb veel zitten en liggen denken de laatste dagen. Dat is het voordeel van een weblog waar je je mening op ventileert. Je krijgt namelijk reactie.

Die "cartoongate", hoe kan dat toch?

Het is belangrijk hoor. De Eerste Wereldoorlog is begonnen door een halve gare student die de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije doodschoot. Waarom zou de Derde Wereldoorlog niet beginnen met een paar cartoons over de profeet Mohammed?

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 13-02-06 om 00:11:20 - - item printen - item mailen

Het recht om te beledigen - Ayaan Hirsi Ali (12-02-06)


"De publicatie heeft ook de aanwezigheid aan het licht gebracht van een aanzienlijke minderheid in Europa die de werking van een liberale democratie niet kunnen of willen begrijpen.

Deze mensen, van wie er vele een Europese nationaliteit hebben, hebben campagne gevoerd voor censuur, boycots, geweld en nieuwe wetten om "islamofobie" te verbieden. De cartoons hebben voor het grote publiek ook aangetoond dat er landen zijn die bereid zijn om de diplomatieke regels te schenden uit politiek opportunisme. Kwalijke regimes zoals dat van Saoedi-ArabiŽ zetten bewegingen "vanuit het volk" op om Deense melk en yoghurt te boycotten, terwijl ze genadeloos echte volksbewegingen voor stemrecht de kop indrukken.

Vandaag sta ik hier voor u om het recht om te beledigen binnen de beperkingen van de wet te verdedigen." Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-02-06 om 16:08:22 - - item printen - item mailen

Selectieve verontwaardiging van moslims (09-02-06)


Twee Egyptische bloggers, Freedom for Egyptians en Egyptian Sand Monkey schrijven dat de gewraakte afbeeldingen van de profeet Mohammed reeds op 17 oktober vorig jaar in een Egyptische krant verschenen. Geen haan die er naar kraaide, de hoofdredacteur werd niet ontslagen en Egyptische producten worden in de buurlanden niet geboycot. Selectieve verontwaardiging noem ik dat.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 09-02-06 om 10:58:12 - - item printen - item mailen

Waar gaat dit nog over? (07-02-06)


De publicatie van Mohammed-cartoons in een Deense krant en de herneming ervan in vele Europese kranten zorgt steeds meer voor verhitting van de geesten.

Enerzijds zegt men in het westen dat de vrije meningsuiting boven alles gaat, anderzijds voelen miljoenen moslims zich geschoffeerd door de afbeelding van hun profeet - en dan nog in niet erg flatterende cartoons.

Laatstgenoemden vinden deze cartoons een alibi om ambassades in band te steken en kerken te vernielen - ja kruisbeelden kapot te slaan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-06 om 01:43:51 - - item printen - item mailen