Skip to main content.

Kortrijk bruist Frans Lavaert buiten. (24-09-05)
Kortrijk is voorwaar een bruisende stad. Reeds geruime tijd is er een vzw actief die al verschillende meer dan geslaagde realisaties heeft verricht om de stad terug enig leven in te blazen. Getuige enkele fotos.

De website is tamelijk bescheiden, want verschillende zeer geslaagde realisaties staan er niet op. Maar dit terzijde.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-09-05 om 23:02:57 - - item printen - item mailen

"De orde van advocaten is de enige beroepsorde die noodzakelijk is" (19-09-05)


Jo Stevens is in het (juridisch) nieuws. De oud-stafhouder van de Antwerpse balie en de man die Anke Van der Meersch (professioneel) in het gareel heeft gedwongen, laat van zich horen. In de Juristenkrant van 14 september 2005, én in het eerste nummer van het Rechskundig Weekblad van dit jaar. Genoeg om mijn interesse te wekken. Als nieuwe voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies komt hij zijn visie uiteenzetten. En daagt daarbij een beetje uit. Want hij weet ongetwijfeld dat er naast de Orde van Advocaten nog beroepsordes zijn die een nuttige rol zouden kunnen vervullen. Ik zeg wel : "zouden kunnen".


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-09-05 om 23:59:22 - - item printen - item mailen

Oosterschelde windkracht 3 (03-09-05)


Friendship 23


Vorige week zaterdag had ik de gelegenheid om een zeiltochtje mee te maken op de Oosterschelde. We voeren een Friendship 23 van ongeveer 30 jaar oud en dan nog een exemplaar dat zijn eerste professionele onderhoudsbeurt nog moet krijgen. Desondanks waren tuigage en de zeilen nog in zeer goede staat en hebben we een aangename dag beleefd.

We zijn (ergens in de namiddag) vertrokken in Wemeldinge en hebben de Zeelandbrug gerond, waarna we teruggekeerd zijn naar de haven van Wemeldinge.

Ik moet zeggen dat ik de Zeelandbrug een bijzonder indrukwekkend en gestileerd bouwwerk vind. Al van de eerste keer dat ik eronder voer (moet in 1989 geweest zijn) was ik onder de indruk van dit bouwwerk dat één van de velen is waarmee de Nederlanders de zee "bedwongen" hebben.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-09-05 om 23:34:44 - - item printen - item mailen