Skip to main content.

Darwin en de dames, door Griet Vandermassen (28-08-05)


"Het moderne darwinisme biedt ook een realistische kijk op het streven naar idealistische, absolute gelijkheid. Dat streven is noodzakelijk, maar het is mensen onrecht aandoen als je daarbij geen rekening houdt met hun typische voorkeuren en neigingen.

Sommige feministen vinden het een zwaktebod wanneer vrouwen hun carrière in de koelkast stoppen om bij hun gezin te zijn. "Dat is toegeven aan de mannenmaatschappij", klinkt het dan. Maar niet alle ongelijkheid is te wijten aan sociale conditionering of onderdrukking. We aanvaarden maar beter dat mannen en vrouwen verschillen. Dan pas kunnen we renzen tussen carrière en kinderen doorbreken en vrouwen toestaan zowel waarde te hechten aan beide.

Je kunt niet alle kansen voor alle mensen gelijk maken. Je kunt wel mensen de keuzes bieden die hun de maximale vrijheid geven om te worden wat ze willen zijn."

(Ego, bijlage bij De Morgen van 27.08.2005) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-08-05 om 22:41:00 - - item printen - item mailen

Help, de buurt wordt hip (25-08-05)


De fontein op de Oude Graanmarkt

Onlangs las ik met ongeloof een reactie van LVB op mijn weblog over verzuurde socialisten. Ik vond de reactie nogal off-topic.

Een beetje later had ik de gelegenheid om even off-topic te reageren op een posting op Luc zijn weblog. Ik geef toe, grootmoedig is anders.Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-08-05 om 23:16:08 - - item printen - item mailen

RSS-feeds en enkele andere nieuwigheden (21-08-05)


Voortaan vindt u links onderaan de items van het snelnieuws van De Standaard en de artikels en persmededelingen van Politics.be.

Als u naar de gedetailleerde berichtenpagina gaat kan u ook kiezen voor een printervriendelijke versie.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-08-05 om 16:51:51 - - item printen - item mailen

Nieuwe server (18-08-05)


Het is gebeurd, we zitten op een nieuwe server. Met mijn welgemeende dank voor de ondersteuning van Luc Van Braekel.

Met wat meer beveiliging maar daarover geen details natuurlijk. Behalve : wie een reactie laat zal iets méér moeten typen, net zoals iemand die een domeinnaam opvraagt bij dns.be. Om zeker te zijn dat de reacties van mensen komen en niet van machines.

Ik plan nog wel enkele veranderingen. Vooreerst is de fotopagina aangevuld met enkele fotos van 2005. Geen grote fotografie. Gewoon leuk. Laat de beelden voor zich spreken, dat is wat ik nastreef.

De tekst over kennismanagement zit ook in de pipeline, want hetgeen er nu staat .... Ik weet het. Binnenkort een klaar en duidelijke uitleg wat dit modewoord nu ècht betekent.

Ook de site met de links wordt binnenkort afgewerkt.

De webcam zal ik (behoudens massal protest op dit forum) verwijderen. 't is een leuk speeltje, maar je moet er aan denken hem in te schakelen ..

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-08-05 om 12:52:39 - - item printen - item mailen