Skip to main content.

De Paus en Terry Shiavo: een maagsonde is makkelijker geplaatst dan weggenomen. (31-03-05)


Terry Shiavo mag bijna sterven. Na 15 jaar in een soort vegetatieve toestand en kunstmatige voeding.

De paus krijgt een maagsonde. Maar zijn gezondheid gaat er wl op vooruit. Zegt het Vaticaan. Ja zg. Iemand die niet meer zelfstandig kan eten gaat toch achteruit?

We mogen niet meer sterven. De sterfelijkheid is taboe. Ook voor die Pool in Rome, van wie men enkele weken geleden nog zei dat zijn lijden een "statement" was.
Dat zal het niet meer zijn als straks moet beslist worden hoe lang die sonde blijft zitten. Dan krijgen we een soap zoals bij het overlijden van die andere mensen die niet mogen sterven. Zoals generalissimo Franco. Of recenter, Yasser Arafat. Pijnlijk.

En heeft iemand de laatste tijd eigenlijk nog iets gehoord van kardinaal Danneels? Zit hij nog in Mechelen of al in Rome ?

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-03-05 om 11:04:50 - - item printen - item mailen

Het Vlaams Neutraal Ziekenfonds contacteert Vlaams Belang-leden "met de groeten van Filip Dewinter" (30-03-05)


Op de website van het Vlaams Neutraal Ziekenfonds, www.vnz.be, is de volgende tekst te lezen :

"Het Vlaams Neutraal Ziekenfonds is niet schatplichtig aan n of andere zuil of politieke partij en dat willen wij zo houden. Vandaar geen reclame voor of structurele band met n of andere politieke partij."

Het Vlaams Neutraal Ziekenfonds - Vlaanderen, erkenningsnummer 236, met zetel te 2800 Mechelen, Hoogstratenplein 1, maakt deel uit van de Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen, waaronder verschillende Franstalige ziekenfondsen.

Maar neutraal wil volgens mij nog iets anders zeggen, eerder in de andere richting: Het betekent ook dat het ziekenfonds zich onder geen enkel beding identificeert met n of andere partij. En daar wringt nu precies het schoentje. Want het ziekenfonds is ontstaan uit de fusie van de Neutrale Ziekenfondsen en het Vlaams Ziekenfonds. En die fusie geeft meteen de beperkingen aan van de "neutraliteit". Want ze impliceert een serieus spanningsveld.

Inderdaad het Ziekenfonds hangt zijn wagonnetje aan niemand minder dan de Vlaams Behang-trein. En dus is het niet meer neutraal. Het weze gezegd en geweten.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-03-05 om 22:36:26 - - item printen - item mailen

Procespremie is onzin (30-03-05)


Vlaams CD&V parlementslid Joke Schauvlieghe wil een "procespremie" invoeren, "om de burger te beschermen tegen de overheid", aldus "Metro" van vandaag.

De premie moet "de drempel verlagen" voor de 30 dossiers per jaar waar de burger die niet via de Vlaamse ombudsman zijn gerechtvaardigde zaak kan regelen.

Het artikel is vergezeld van een flinke foto van de blonde CD&V-babe en daar ligt waarschijnlijk de hoofdbedoeling van deze ballon. Ik herneem die foto niet, je moet maar denken dat ze mijn type niet is. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-03-05 om 19:31:12 - - item printen - item mailen

Verhofstadt vandaag in Isral (16-03-05)


"In the name of tolerance, we will never again tolerate the intolerance"

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-03-05 om 14:09:16 - - item printen - item mailen