Skip to main content.

Hoe het Vaticaan liegt (07-02-05)


"Mocht het zo zijn dat Johannes Paulus II echt op sterven ligt, dan is de woordvoerder van het Vaticaan de allerlaatste die ons dat zal melden, zo leert ons de geschiedenis."

En ergens anders in hetzelfde artikel :

"De paus is met andere woorden alleen onfeilbaar, als dat het kerkelijk apparaat uitkomt. Als het Vaticaan vind dat hij fouten maakt, grijpt een ongrijpbare "men" gewoon in"

(Artikel dat u dus gemist heeft in De Morgen, 5 februari 2005)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-05 om 01:14:48 - - item printen - item mailen

Rik Torfs over normen en waarden (07-02-05)


In dezelfde gazet, want ik kan er mij maar n per dag permitteren, als ik al de tijd vind om ze te lezen:

"Opgepast met die discussie over normen en waarden. Ik moet dan meteen aan premier Balkenende van Nederland denken. Met de ideen die hij uitdraagt, kom ik veel tekort. Lucht, erotiek en levensvreugde bijvoorbeeld, niet noodzakelijk in die volgorde. Normen en waarden zijn soms een angstig zich in zichzelf keren. We moeten erop toezien dat een norm niet een soort reddingsboei word voor de angstige mens."


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-05 om 01:10:03 - - item printen - item mailen

Ayaan Hirsi Ali over godsdienstvrijheid en liberalisme (07-02-05)


"We hebben een enorm probleem in Nederland en we weten niet hoe ermee om te gaan. Het is een blinde vlek in ons systeem.
Dat heeft alles te maken met de manier waarop wij decennia lang op de migrantenstroom hebben gereageerd. We waren gespitst op discriminatie, maar daarbij waren we heel selectief. Het leidend beginsel was altijd de discriminatie van allochtonen door autochtonen. De levensbedreigende en dus veel ernstiger discriminatie van vrouwen binnen de migrantengemeenschappen hebben we genegeerd. Het is tijd dat we wakker worden. Er zijn onlangs weer twee vrouwen vermoord".
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-05 om 01:01:55 - - item printen - item mailen