Skip to main content.

Bert Kruismans Online (27-01-05)


"Ik zat nooit echt voor 100 % in de studentenbeweging. Ik was eerder de stille jongen, die achteraan een beetje zat toe te kijken. De roepers, dat waren Gorik Ooms, en Bart Somers natuurlijk. Die hadden geen megafoon nodig."

(Bert Kruismans in de Campuskrant van 19 januari 2005) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-01-05 om 00:38:44 - - item printen - item mailen

De analyse van de Steve (19-01-05)


't is mijn maatje niet de Steve. Ik heb er zelfs een gloeiende hekel aan. Aan hoe hij pretendeert te weten "wat goed is voor de mensen". Of hoe hij aan repartitie doet onder het mom van een "gratis" verhaal.

Maar dit weekend herinnerde hij mij aan een eenvoudig principe. Alhoewel ik mij afvraag hoelang het nog zal standhouden. Hij had het over, nog eens, het Vlaams Behang.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-01-05 om 02:15:00 - - item printen - item mailen

Inge preutse Vervotte (2) en haar objectieve bondgenoten bij het Vlaams Behang (18-01-05)


Na dit artikel, beste lezer, zal ik definitief bij de progressieve sukkelaars van ons Vlaamse land gecatalogeerd worden. 't Is maar dat u het weet. Terwijl ik nota bene nog altijd wakker lig van de notie "Huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht". Maar ja, mijn kritiek daarop is niet in een slagzin te vatten, laat staan dat ze achter de toog -tussen pot en pint- kan gedebiteerd worden tegen de doorsnee verzuurde Vlaming.

(Tussen haakjes, er schiet mij plotseling iets te binnen. Als iedere 'verzuurde' kiezer voor het Bruine Vlaamse Behang een -logisch- abonnement op een kwaliteitsblad als het Pallieterke zou nemen? Allen daarheen- en mijn aandelen zijn binnen. Maar ik vermoed dat de doorsnee kiezer iets minder consequent is)

Maar onze liefste Inge "Sabena is my middle Name" Vervotte heeft een bondgenoot uit onverdacht Vlaamse hoek.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-01-05 om 02:03:59 - - item printen - item mailen

Advocaten en reclame (17-01-05)


Er is een tijd geweest dat advocaten achter hun bureau zaten te wachten op hun eerste cliënt nadat ze hun plaat aan de deur hadden gevezen.
Vijftien jaar geleden verscheen in Kortrijk nog een advocaat voor de Raad van de Orde omdat hij op een beurs een visitekaartje had overhandigd aan een persoon die daar niet expliciet (genoeg) om gevraagd had.

Advocaten en reclame, het is altijd een moeilijke combinatie geweest. Voornamelijk onder invloed van hun beroepsorde, de Nationale Orde van advocaten (opgericht bij de Gerechtelijke hervorming in 1970) werd een beeld in stand gehouden van een verheven functie als deel van de rechterlijke macht (is het ook) en dus eigenlijk boven het gewoel van het economisch wriemelende mier-mens die de straten bevolkt.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-01-05 om 00:20:00 - - item printen - item mailen

Inge preutse Vervotte (16-01-05)


Vlaams Minister van Welzijn Inge Vervotte vindt de nieuwe campagne van Sensoa niet welzijnsbevorderend. Of zoiets. In ieder geval voldoende om de campagne van Sensoa publiekelijk af te schieten.

Want Inge praat niet over sex, dat is not done, zelfs niet door een Minister van Welzijn.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-01-05 om 00:06:31 - - item printen - item mailen

Emeritus Procureur-Generaal Jean du Jardin tijdelijk medewerker bij de Senaat (13-01-05)


Vandaag bereikte mij het bericht dat Emeritus Procureur-Generaal Jean du Jardin van het Hof van Cassatie tijdelijk als medewerker in de Senaat is aangeworven teneinde de "grote Franchimont-hervorming" te adviseren.

Ik ken nog zo een paar dossiers waar hij zijn advies zal mogen geven... ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 13-01-05 om 00:39:13 - - item printen - item mailen

Journalisten durven niks (12-01-05)


Net voor onze eerste minister op TV werd opgemerkt met een postmodern designerartefact op zijn neus (waar de voltallige binnenlandse pers nog steeds niet van bekomen is, o heerlijke middelmatigheid) was er dat andere "hot" politiek item.

Want la Freya is zwanger.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-01-05 om 21:38:08 - - item printen - item mailen

www.blokwatch.be : "DOS-aanval legde onze site vier dagen plat" (12-01-05)


Sedert gisterenavond is de site www.blokwatch.be terug online, na verschillende dagen onbereikbaar te zijn geweest.

Volgens een bericht op de site werd zij bijna onmiddellijk na de lancering het slachtoffer van een Denial of Service attack vanop een vijftal verschillende computers. Na twee dagen 80 hits per seconde te hebben geïncasseerd is de site uiteindelijk plat gegaan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-01-05 om 07:41:11 - - item printen - item mailen

Blokwatch.be snel terug offline (10-01-05)


Enkele dagen terug werd de vernieuwde site www.blokwatch.be online gezet. De site -met een zeer degelijke layout die gewild erg op de site van het Behang lijkt, trok ook mijn aandacht omdat ze met het cms-systeem Mambo werkt.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-01-05 om 13:08:18 - - item printen - item mailen

Een weblog over Kortrijkse politiek (07-01-05)
"Verwacht geen roddels of zo. Dit wordt wel degelijk een dorre krant." Met deze tekst eindigt de eerste posting op de splinternieuwe weblog van Frans Lavaert. En wie Frans Lavaert een beetje kent weet dat hij het meent. Geen gemakkelijk begrijpbare faits divers voor in de krant, maar dorre cijfers en feiten. En pertinente vragen.

Al jaren verdiept Frans zich in de Kortrijkse politiek, volgt hij maandelijks de gemeenteraad, baant zich een weg door stapels verslagen en dossiers over hoe de Stad Kortrijk bestuurd word.

Zijn reputatie gaat hem ver vooraf; Toen de Kortrijkse VLD hem afvaardigde naar de vzw "Bruisende Stad", een stedelijke vzw onder het voorzitterschap van de Kortrijkse Schepen van cultuur Stefaan Bral, werd in het vernieuwde stadhuis méér dan één slecht gesmoorde vloek gehoord.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-01-05 om 00:16:10 - - item printen - item mailen

Didier Ramoudt over stemrecht (04-01-05)


"Er is een verzuring aanwezig in onze maatschappij waar politici niet tegen reageren. Tegen politici heerst een mentaliteit van 'we zullen die ventjes eens leren', en mensen stemmen dan Vlaams Belang. Daar bestaat maar één oplossing voor: de stemplicht afschaffen."

(Didier Ramoudt in De Standaard van vandaag) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-01-05 om 13:55:35 - - item printen - item mailen