Skip to main content.

Waarom wij een klein land zijn - het verhaal van de zusjes Pourashemi (31-12-03)


Enkele weken geleden (ik geef toe, het moest bezinken) werden we wakker met het nieuws dat in Iran 2 door de vader ontvoerde kinderen ontsnapt waren bij de vader en hun toevlucht hadden gezocht bij de Belgische ammbassade in Teheran.

Er is in deze zaak een Belgisch vonnis dat de kinderen toewijst aan de moeder en een bezoekrecht geeft aan de vader. Het is tijdens de uitoefening van dit bezoekrecht op vakantie in Griekenland dat de dochters niet werden terug gebracht maar ontvoerd werden naar Teheran. Daardoor begaat de vader naar Belgisch recht een misdrijf waardoor hij kan vervolgd worden en in een Belgische gevangenis kan gestopt worden.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-12-03 om 00:00:00 - - item printen - item mailen

De terrorristen van 11 september bedrogen (30-12-03)


U zegt?

"Wel, de zogenaamde Houris (die in de Koraninterpretatie vaak wordt gelezen als maagden die aan hemelvaarders worden beloofd) met "zwellende borsten" gaan terug op een Syrisch-Aramese uitdrukking die eigenlijk "witte druif" betekent, een symbool van orale bevrediging. De originele passage in de Koran brengt het effect van wijn in herinnering, en heeft wellicht niets te maken met rondborstige maagden. Het gaat erom dat ze zich niet in de taverne van de wereld bedrinken, maar in het paradijs. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-12-03 om 00:44:00 - - item printen - item mailen

I shop, therefore I am. (29-12-03)


De electronische identiteitskaart komt eraan. Niet alleen onze idendtificatiegegevens passen op een chip, ook informatie over ons sociaal en fiscaal statuut kan er een plaatsje vinden. Het lijstje kan eindeloos aangevuld worden: strafblad, restaurantbezoek, uit de bibliotheek geleende boeken, grensoverschrijdingen .... Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-12-03 om 00:07:22 - - item printen - item mailen

Justitie krijgt er jaarlijks zesduizend dossiers bij (28-12-03)


Na afschaffing krijgsraad moeten ook militairen zich verantwoorden voor burgerrechtbank

Vanaf 1 januari 2004 krijgt Justitie er een pak werk bij. Militairen die zich misdragen moeten van dan af voor een burgerrechtbank verschijnen. Jaarlijks gaat het om bijna 6.000 dossiers die boven op de al bestaande dossierberg komen. Defensieminister Andrť Flahaut (PS) wil zijn steentje bijdragen om de werkdruk bij de burgerjustitie te verminderen. Hij stuurt daarom lokale bemiddelaars naar alle kazernes. Hun missie? Proberen te voorkomen dat militairen misstappen begaan.Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-12-03 om 23:45:18 - - item printen - item mailen

No comment (28-12-03)


De ware aard van 't beestje ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-12-03 om 23:29:32 - - item printen - item mailen

(28-12-03)


"Het paard hinkt. Geef mij mijn koninkrijk maar terug" ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-12-03 om 18:52:08 - - item printen - item mailen

Vermijd de kerstman-aanpak voor content management (27-12-03)


De kerstman-aanpak voor content management stelt een content management software-wenslijst op. Het gelooft in de magie van technologie om eender welk probleem uit de weg te ruimen. Het zijn typisch degene die in de kerstman geloven die niet geloven in het definiŽren van hun processen, of in het uitvissen waarom ze nu eigenlijk een portaalsite nodig hebben.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-12-03 om 23:19:24 - - item printen - item mailen

Beste wensen voor een vredevolle Kerst (24-12-03)


Francis ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-12-03 om 13:42:22 - - item printen - item mailen

Hulplijn voor Limburgse KOPP-kinderen (23-12-03)


HASSELT -- In Limburg gaat een KOPP-telefoon van start, een hulplijn waarop kinderen van ouders met psychische problemen terechtkunnen voor steun en advies. Uit onderzoek is geweten dat deze kinderen het vaak moeilijk hebben, maar het duurt lang voor ze hun weg naar de hulpverlening vinden.

Een ouder die psychisch ziek is, beÔnvloedt de ontwikkeling van zijn of haar kind. Dat kan ten goede of ten kwade zijn. ,,Een weerslag is er altijd'', zegt psychiater Paul Igodt, ook voorzitter van de familievereniging Similes. ,,We weten niet op voorhand of die weerslag positief of negatief zal zijn. Sommige mensen komen gesterkt uit zo'n jeugd, ondanks de pijn. Zeker is dat kinderen met een psychiatrisch zieke ouder aandacht verdienen.''Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-12-03 om 13:53:58 - - item printen - item mailen

En nog eens over het incident Coveliers... (22-12-03)


"In tegenstelling tot Hugo Coveliers zouden wij Karel De Gucht, en bij uitbreiding alle partijvoorzitters, niet bestempelen als een Albanese maffialeider maar eerder als een generaal die een veldslag aan het voorbereiden is "

(Tom Vanderstraete in De Tijd van vandaag) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-12-03 om 22:00:38 - - item printen - item mailen

Bart Dobbelaere in De Standaard van 20 december 2003 (21-12-03)


Met Hugo Coveliers is de laatste der flamboyante fractieleiders gevallen. Wat boers soms, gortig ook -- je eigen voorzitter een maffialeider noemen getuigt van weinig respect voor je collega's-'maffialeden' -- maar wel een fractieleider met lef en een mening. In de plaats komt de brave soldaat Svejk, in de vorm van Paul Wille. Een parlement dat nog enige spankracht wil hebben, verdient betere leiders.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-12-03 om 09:17:55 - - item printen - item mailen

Dirk Lontings die vandaag zijn ontslag aankondigt als Managing partner van het advocatenkantoor "Lontings& Partners" (19-12-03)


Dear All

For all great dictators there is a time to go.
Last Saterday it was Saddam and now my time has come.

(...) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-12-03 om 16:00:00 - - item printen - item mailen

Jan Van de Casteele in "Doorbraak", tijdschrift van het Overlegcentrum voor Vlaamse Bewegingen (17-12-03)


De journalisten van De Morgen hebben zichzelf in de Gentse Vooruit links van Yves Desmet geplaatst. Het is verdomd hun goed recht. Elke ochtend start ook bij ons met De Morgen, kwestie van goed wakker te zijn. Maar wat niet kan, is dat de veel machtiger megafoon van de openbare omroep de vrije gedachte herleidt tot ťťn opinie. Wie Vlaams belang vooropstelt, moet ten aanval. Tegen de media-instituten die ook met ons geld gaan lopen. En tegen de rode trein der traagheid.
Die rijdt voor Vlaanderen veel te traag. Daarop godsvredig blijven wachten heeft weinig zin.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-12-03 om 00:05:29 - - item printen - item mailen

Dirk Rochtus in de Tijd van 16.12.2003 (16-12-03)


"De meerderheid mag zich het recht voorbehouden geen afspraken te maken met extremisten, maar problematisch wordt het wanneer zij zich ook laat paralyseren door het beslag dat laatstgenoemden leggen op bepaalde thema's. Dat leidt ertoe dat democratische partijen en politici die op een objectieve, rationele wijze zo'n thematiek benaderen, zoals het migrantenstemrecht, gemakkelijkheidshalve door hun tegenstanders worden vereenzelvigd met die vermaledijde extremisten."


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-12-03 om 15:41:40 - - item printen - item mailen

Vivant kiest voor kartel met VLD (15-12-03)


BRUSSEL -- De leden van Vivant hebben zaterdag op hun congres met een ruime meerderheid gekozen voor een kartelformule met de VLD. VLD-voorzitter Karel De Gucht is verheugd over de uitslag van het interne referendum. Vivant krijgt strijdplaatsen op de lijst en de naam VLD-Vivant zal boven het stembiljet staan.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-12-03 om 17:09:04 - - item printen - item mailen

Lieve Vanhoutte keert terug naar N-VA (14-12-03)


Het Kortrijkse gemeenteraadslid Lieve Vanhoutte keert terug naar de N-VA. Vanhoutte had midden september de partij verlaten na het afspringen van de kartelbesprekingen tussen de N-VA en de CD&V.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-12-03 om 20:46:41 - - item printen - item mailen

Meer vertrouwen in elektronisch stemmen dan in rode potlood (09-12-03)


Bijna negen op de tien Belgen heeft vertrouwen in elektronisch stemmen. Dat blijkt uit een studie van de ULB, waarvan gisteren de eerste resultaten zijn voorgesteld in de Kamer. Het elektronisch stemmen wordt bij de verkiezingen van 2004 echter niet uitgebreid.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 09-12-03 om 21:45:06 - - item printen - item mailen

Stephanie (02-12-03)


Het dodelijkste gif uit de natuur is meteen ook belangrijk nieuws voor kinderen die met hersenverlamming zijn geboren: botuline toxine A, beter bekend als Botox. De Leuvense kinderchirurg Guy Molenaers maakt namelijk gebruik van het feit dat Botox de onbeheersbare spierkrampen die bij hersenverlamming horen, spectaculair vermindert. Zo kan hij het leven van zijn patiŽnten heel wat draaglijker maken. Maar niet alleen dat: minder krampen zorgen ook voor minder vergroeiÔngen aan het skelet van opgroeiende kinderen. En daardoor zijn er weer minder corrigerende operaties nodig, wat opnieuw een enorme verbetering betekent. Niet slecht voor een middel dat in de cosmetische industrie gebruikt wordt om ouderdomsrimpeltjes weg te werken.

Binnenkort op Canvas

Pagina over Stephanie

Meer over spasticiteit en de behandeling ervan ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-12-03 om 21:36:41 - - item printen - item mailen