Skip to main content.

En binnenkort presidentsverkiezingen in de VS (02-05-07)


"Terwijl Bush de oorlog tegen de islam beschouwt als het zingevende conflict van onze tijd, ziet Obama het radicale extremisme als slechts één probleem in een rij van vele: de armoede, het nucleaire opbod, de opwarming van de aarde.
Gevraagd naar de centrale doctrine van zijn buitenlandbeleid, zei hij: "Dat éne doel om Amerika veilig te houden wordt het best gediend als mensen in andere landen zich ook veilig en gewaardeerd voelen".
Dat is ofwel diep, ofwel gratuit."

David Brooks, New York Times, over democratisch presidentskandidaat Barack Obama


"Het bouwen van muren is symbolisch voor de ultieme capitulatie van Bush. Het is een strategie van angst en onkunde. In plaats van hen een betere toekomst aan te bieden heeft Bush nu beslist om de Irakezen op te sluiten achter muren.
Het meest cynische is dat Bush volgend jaar zijn politieke aftocht zal blazen terwijl de Irakezen nog jarenlang zullen moeten leven in doffe ellende.
De Zonnekoning van onze tijd zal de geschiedenis ingaan als een onbekwaam politicus en een vijand van humanistische idealen, laat dat voor eens en voor altijd duidelijk zijn."

Christophe Andrades, docent politieke filosofie en politieke geschiedenis aan de universiteit van Maastricht, in De Morgen van 27 april 2007. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-05-07 om 22:08:29 - - item printen - item mailen